Bad plaatsen hoe laten rusten voorzijde

Twan van Neer

  • #1
Ik wil graag zelf het bad plaatsen. Het bad komt tussen 3 muren. Aan de voorzijde wil ik het dichtmaken, bijv. met Ytongblokken of hout/gipsplaat/tegels. Echter, hoe laat ik het bad dan rusten op de voorzijde? Het bad heeft namelijk een rand, die ik gelijk wil laten lopen met de tegels. De Ytongblokken of gipsplaat moeten dus iets verder terug, echter hoeveel mm.
Ik maak dus langs de 3 wanden 3 balkjes. Hoe doe ik dit aan de voorzijde? Duw ik de Ytongblokken eronder? Hoe moet ik hier dan de kit opsmeren die het 'kraken' van het bad moet voorkomen? Of maak ik een Ytong-muurtje waar ik een balkje opschroef?
 

Xr8

  • #2
Meestal gaat daar een houten balk onderdoor, waar het bad op rust. Dit kun je ook doen met Ytongblokken, kwestie van de blokken goed op maat zagen. Het word ook wel vaak gedaan met balkjes en dan groen gips eroverheen. Werkt ook prima.

Misschien ten overvloede maar zorg dat het bad ook goed op de poten staat, dit is minstens zo belangrijk dan de ondersteuning van de randen.

Succes met de klus.
 

Twan van Neer

  • #3
Bedankt voor de info! Maar wat is nu handiger: eerst de ombouw maken, en dan uiteindelijk het bad er 'in laten zakken'? Of het bad eerst plaatsen, en dan de voorkant van de ombouw dicht maken? De eerste optie lijkt me handiger bij het aanbrengen van de kit. En moeten de pootjes nu wel of niet in de cement staan? Dan is optie 2 handiger, toch?
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #4
Eerst het bad goed plaatsen en aansluiten, en dan pas ombouwen.
 

Twan van Neer

  • #5
Bedankt Peter, ga ik het zo doen?
De voorzijde: Ytongblokken of een houten frame met groene gipsplaat? Wat zou jij doen? En de pootjes: wel of niet vastzetten?
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #6
De voorzijde zou ik van Ytong blokken maken.
Zet de bovenkant tegen het bad eventueel vast met wat pur schuim.

En als de pootjes goed vast zitten aan het bad, en aangedraaid zijn dam hoef je die eigenlijk niet meer aan te gooien met specie.
Maar als de pootjes een slappe construktie hebben, dan kun je dat eventueel wel doen.

Vergeet ook niet tegen de muren latten te zetten, waar het bad op rust.
En hier eerst een goede kitlaag opzet als je het bad er op plaatst.

Succes met de klus :wink:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu