Vloerverwarming 7,5 cm uit elkaar te leggen ipv 10 cm

Brian81

  • #1
Hallo

wij willen vloerverwarming als hoofdverwarming nemen ishet handig om de slangen op 7,5 cm uit elkaar te leggen ipv 10 cm uit elkaar? wat zijn de voor of nadelen hiervanhet gaat om een vloeroppervlak van 64 vierkante meter :?:
 

Xr8

  • #2
Bij hoofdverwarming liggen de slangen vaak op 10 cm, ik vraag me af wanneer je de slangen op 7,5 cm wilt leggen of je de slangen nog wel om de bocht krijgt.

Omdat er meer meters slang in de vloer gaat zul je waarschijnlijk ook een grotere verdeler nodig zijn.

Ervan uitgaande dat de vloerverwarming is uitgerekend op aantal meters en groepen zal het niet nodig zijn de slangen dichter bij elkaar te leggen. Je hebt wel diverse maten slang, misschien een wat dikkere slang toepassen, als je het niet vertrouwd.

Succes.
 

Kanterz

  • #3
In de regel leggen wij vloerverwarming slang van 16mm op 10cm uit elkaar als hoofdverwarming, praten we over slang 18mm dan hanteren wij 15cm hoh.

zou niet korter dan 10cm gaan werken want dan forceer je de slang behoorlijk en kans op knikken is groot.

succes ermee!
 

Brian81

  • #4
We hebben 4 groepen op de verdeler
 

Kanterz

  • #5
Als het mijn huis zou zijn, dan zou ik slangen van 18mm pakken en deze verdelen in 3 groepen van elk 120mtr en 1 van 125mtr
met een hart-op-hart afstand van 15cm.
als je dit in "slakkenhuis-verband" zou leggen zou je volgens mijn vlugge telling uit moeten komen! (60 / 4 = 15m2 x 8 = 120mtr slang je laatste groep wordt dus +/- 125mtr)

maargoed, moet eerlijk zeggen dat ik dit ff vlug heb geteld, maar ik er vrij zeker van ben dat je dan goed zit!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu