Uitbouw onder balkon

Jeroen_phiiipsen

  • #1
Heren, (dames?)

Ik ben bezig een uitbouw aan mijn huis te bouwen. ik heb echter een probleem met de dakconstructie. Feit is dat er aan de achtergevel van mijn huis een balkon hangt. Deze zal gaan fungeren als een gedeelte van het dak. ik wil eigenlijk het dak aan de onderkant om het balkon 'heenvouwen'. Er treedt dan natuurlijk een vocht risico in de vorm van een koudebrug op. Heeft een van jullie een idee of suggestie hoe ik hier het best mee om kan gaan?

alvast ontzettend bedankt
 

Johanl

  • #2
Hallo .
Hoe je er mee om moet gaan?? Je zal er mee moeten leren leven, als je wil prutsen. Sucses JohanL
 

Kloek77

  • #3
Jeroen_phiiipsen schreef:
Deze zal gaan fungeren als een gedeelte van het dak. ik wil eigenlijk het dak aan de onderkant om het balkon 'heenvouwen'.
Ik denk dat niemand begrijpt wat hiermee bedoeld wordt.
 

Jeroen_phiiipsen

  • #4
Laat ik mijn probleem opnieuw formuleren:

Ik wil een uitbouw aan mijn huis maken. Er is echter een fors betonnen balkon met op beide hoeken en in het midden een dwarsbalk. Als ik het dak van de uitbouw onder deze dwarsbalken door maak dan wordt die uitbouw veel te laag. Nu dacht ik dat het misschien mogelijk was om het balkon als een gedeelte van het dak te gebruiken en dit vervolgens schuin af te laten lopen naar de gevel. aan de reactie te zien is dit niet echt een goed iedee. Het balkon wegzagen zie ik niet echt zitten maar misschien is dit de enige mogelijkheid.

groet jeroen
 

Fiesiekus

  • #5
Jeroen_phiiipsen schreef:
Er is echter een fors betonnen balkon met op beide hoeken en in het midden een dwarsbalk. Als ik het dak van de uitbouw onder deze dwarsbalken door maak dan wordt die uitbouw veel te laag.
:?:
Kan je een foto v.d. bestaande situatie en een tekening met de afmetingen van 't balkon en van de geplande uitbouw plaatsen?
 

Johanl

  • #6
Hallo Jeroen.
Zo is er wat meer duidelijkheid over de situatie. Maar ik geloof toch echt dat je er een beton constructeur naar moet laten kijken. Om te bepalen of er een constructie van het balkon, en het dak van de aanbouw gemaakt kan worden,zodat het een geheel word. En dan is het ook van boven af te isoleren mischien. Sucses JohanL
 

Jeroen_phiiipsen

  • #7
 

Jeroen_phiiipsen

  • #8
 

Fiesiekus

  • #9
Je zou aan de onderzijde de betonplaat moeten isoleren; idd tegen de koudebrug.
 

Boertje125

Vaste Beantwoorder
  • #10
Wat je schetst kan best.
Als het balkon de extra belasting niet kan dragen
cq je hebt geen gegevens over het balkon
Kan je altijd nog een stalen ligger voor het balkon plaatsen
welke je op de zijmuren oplegd.

Ga niet zomaar aan het balkon zagen de kans is groot dat er dan bij de buren probemen ontstaan omdat je het doorgaande balkon onderbreekt.
 

Jeroen_phiiipsen

  • #11
Dank jullie voor jullie reacties!
Ik ga ermee aan de slag

groeten jeroen
 

Ralph

  • #12
Met de optie die jij wil krijg je dit je nooit waterdicht zonder de balkons door te zagen. Je zult eronder moeten blijven.
 

Johanl

  • #13
Hallo.
Je hebt toch hoogte genoeg ,om er een mooie serre onder te bouwen.
Dan is alles meteen dicht ,en geïsoleerd. Gr JohanL
 

Jeroen_phiiipsen

  • #14
Op zich genoeg ruimte maar er zitten ook dwarsliggers onder het balkon. Als ik daar onder moet dan wordt de serre wel erg laag in vergelijking met het huidige plafond
 

MvanV

  • #15
Je kan ook ipv hele plafond omlaag ook die balken onder je plafond houden, dan timmer je ze af met hout (en isolatie daarachter) en dan maak je een soort pseudobalken ofzo. Dat zie je vaker, sommige mensen kicken daar zelfs op.
Isoleer wel goed onder dat beton, anders is het ijs en ijskoud (en voldoet het niet aan het bouwbesluit).
Omdat je weinig hoogte kwijtwilt moet je iets hebben wat relatief dun is, iets van Pir of Purplaten.
 

Jeroen_phiiipsen

  • #16
Dank je voor deze zinvolle informatie!
 

Ralph

  • #17
Ook deze oplossing krijg je niet waterdicht zonder de balkons door te zagen MvanV.
 

MvanV

  • #18
Waarom dan niet? Als ik het zo zie is het een doorlopende plaat, dus dan zou er geen lekkende richel tussen zitten.
Als dat wel is, moet je een soort dakje daaronder maken waar vocht ook wegkan, of een on andere heel goede elastische en weerbestendige kitvan boven af tussen de betonplaten in aanbrengen. Je moet natuurlijk wel aan de einden van de plaat op een intilligente manier de zaak afdichten, goed met cement, of liever een dilitatievoeg van rubberachtig spul (bouwsiliconen), of als er een dak op volgt dat iets er onder door laten steken. Water loopt immers makkelijk van de rand af, dus dat is inderdaad kwetsbaar, maar daar moet toch wel wat op te vinden zijn door het slim op te lossen.

Wat los je op door te zagen?
 

Ralph

  • #19
Juist doordat het een doorlopende plaat is en de buren de bestaande situatie houden zal je dan niet waterdicht krijgen.
Je kunt dan wel een hele trukendoos open trekken om op één of andere manier dat even dicht te krijgen, maar dat zijn nooit langdurige oplossingen en dat maakt het dus prutswerk.

Door te zagen maak je buiten binnen en kun je het wel afdoende dicht krijgen, ik zou dat hele ding ervoor weg zagen trouwens.....maar dat terzijde.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu