Agpo Econpact 125C Storing A1

Ton E

  • #1
Enige tijd geleden viel mijn 125C veelvuldig uit met een storingsmelding A1. Na elke reset functioneerde hij even weer goed, maar viel uiteindelijk toch weer in de storing. Hoewel de storingsanalyse in het serviceboek richting ionisatiepen wijst, zie ik wel een puntje op de display.
Tijdens mijn zoektocht hoorde ik een zoemend geluid uit de branderautomaat komen. Nadat ik de gehele branderautomaat gedemonteerd had constateerde ik een warm schakelrelais. Na terugplaatsing heeft de ketel een week goed gefunctioneerd, maar nu is het weer zover.
Vraag:
Is een dergelijk zoemend geluid en warm relais in de branderautomaat normaal of kan ik erop vertrouwen dat met de vervanging van de automaat mijn problemen zijn opgelost?
 

Klorissa

  • #2
A1 storing daar kun je alle kanten mee op het zou de branderautomaat kunnen zijn maar voor hetzelfde geld komt het uit de print,in jouw geval zou ik er een monteur bij halen
 

Ton E

  • #3
Bedankt voor je reactie.
Er zijn inderdaad meerdere oorzaken mogelijk bij een A1 storing, maar als ik de stappen uit het serviceboek volg, kom ik uit bij de ionisatiepen.
Bedoel je met
maar voor hetzelfde geld komt het uit de print
het zoemend geluid of een willekeurige storing. De print die jij beschrijft is dat de printplaat in de branderautomaat of bedoel je een andere?
Ik vraag me af of er een zoemend of licht brommend geluid uit die automaat mag komen?
 

Klorissa

  • #4
De branderautomaat zit bij het gasblok
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu