Afvoer ' ontlucht' onvoldoende??

P(l)intje

  • #1
Dit is zo'n probleem dat je heel lang laat gaan. Ik heb het al eens met een ' klusser' besproken en die snapte er helemaal niets meer van... Wellicht dat jullie een idee hebben! Hier komt' ie:
De afvoer van een fonteintje in het toilet werkt niet. Ofwel, het water loopt in de buis, vervolgens loopt met enig gegorgel de sifon vol en komt het water in de bak omhoog. Dit water loopt niet zonder meer weg. Pas als ik de onderkant van de sifon lichtjes openschroef, hoor ik een zuigend geluid en loopt de hele boel netjes leeg.
Ik zou uiteraard een ontluchtende sifon kunnen halen, die zag ik toevallig hangen maar die dingen kosten een paar centen, terwijl ik in de rest van het huis geen enkel probleem met de afvoer heb (oke, wel eens een lichte verstopping, maar dat ligt aan het bouwpuin dat in de leidingen zat). Weet iemand hoe ik dit kan oplossen? Waar zou dit aan kunnen liggen???

P(l)intje.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Een beluchtende sifon bestaat wel, van een ontluchtende sifon heb ik nog nooit gehoord.
Lijkt me trouwens ook niet zo handig, er komt dan rioollucht uit de ontluchter.

Het is een ontluchtingsprobleem of een (gedeeltelijke) verstopping, zit er op de standleiding een ontluchting tot onder of boven de pannen ?
 

P(l)intje

  • #3
Jan, een (niet bevredigend) antwoord is: weet ik niet zo goed. Maar aangezien ik op alle overige afvoeren geen enkel probleem heb, ga ik er van uit dat er op de standleiding wel een ontluchting zit. Waar die zou zitten...al sla je me dood.
Het gaat overigens om een afvoer op de begane grond, ik weet wel dat een hoop buren klaagden dat de bouwers tijdens de bouw al erg veel bouwpuin in de pijpen loosden...
Ik denk dat ik maar eens zo'n hogedrukspuit met zo'n speciale slang erbij huur om de boel ' schoon' te spuiten. Hopelijk lost dat het probleem wel op!

P(l)intje
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Het kan nooit kwaad dat te proberen, succes.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu