Vloerverwarming en ontluchters?

Wamelis

  • #1
Dag mensen,

Bij het plannen van de vloerverwarming zit ik even met de ontluchting, wegens hoogteverschillen tussen ketel, vloer en verdelers.

Hier is een schets van de situatie. (Er is telkens maar 1 groep per verdieping ingetekend; de bgg heeft in totaal 5 groepen, 1e verdieping 3 groepen, 2e verdieping 2 groepen.)



- 1e verdieping: alle groepen liggen hoger dan de verdeler, dus per groep een aparte ontluchter monteren. Klopt dit?

- 2e verdieping: de groepen liggen lager dan de verdeler, dus 1 ontluchter vóór de verdeler is genoeg? Of is er meer nodig omdat de leiding nog een bochtje onder de vloer door maakt?

Groet & wederom dank,
Wim
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Een ontluchter moet op het hoogste punt zitten.
dus bij de 1e heb je geen enkel probleem alle lucht zal in de verdeler gan zitten en kan je dus daar ontluchten.
Begane grond is ook geen probleem.

Maar op de 2e zal je er toch voor moeten zorgen dat de slangen nooit lager komen dan de rest van de slang , je krijgt dan luchtbellen en mogelijk verminderde doorstroming of zelfs een blokkade.

Is het niet mogelijk om die knik naar beneden eruit te halen?

Anders kan je wel volstaan met 2 ontluchters op de verdeler(aanvoer en retour)Maar dan moet je ze met een kunstje ontluchten.
Je sluit dan alle groepen behalve 1 groep en laat daar heetwater door circuleren is de uitgang warm dan is de meeste lucht eruit, dan ga je naar de vlogende groep.
 

Wamelis

  • #3
OK, dank!

Ik zal even doorpuzzelen of die leidingloop boven anders kan. Nu is het nog onder de balken door gepland, dat is de eenvoudigste oplossing... En als dat niet lukt maar ruimte zien te vinden voor een paar extra ontluchters.

Groet,
Wim
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu