Gewicht muurtje

Thehog

  • #1
In de douche van mijn jaren 60 appartement, 1e verdieping, wil ik een bestaande koof verbreden. Aan de verbrede koof komt een badkamermeubel te hangen, daarom moet ie stevig zijn.

Nu ben ik van plan de koof te verbreden met kalkzand stenen: zo'n 35x25 cm erbij dus. Qua gewicht komt dat neer op 56 stenen: zo'n 200kg incl. cement.

Is dat gewicht een probleem, of of zie ik spoken?
 

Hein Weijers

Vaste Beantwoorder
  • #2
Ook aan gasbeton (400 kg/m3)kun je een badkamermeubel zonder enig risico ophangen en het gewicht is veel lager. Kalkzandsteen (1600 kg/m3)is de allerzwaarste bouwsteen die er is.

Groeten, Hein
 

Thehog

  • #3
Alleen, ik heb de spullen al in huis... Ik vraag me nu af of ik met dat gewicht moet oppassen in een appartement. Ben immers een leek op dat gebied en ik weet niet wat gangbare cijfers zijn.
 

Hein Weijers

Vaste Beantwoorder
  • #4
Als het een betonnen vloer is, dan hoef je je in ieder geval geen zorgen te maken. Als het een houten vloer is dan weet ik het niet zeker. Maar op dit forum verkeren mensen die daar meer van weten. Zoek ook eens op vloerbelasting o.i.d.

Groeten, Hein
 

Thehog

  • #5
Ik heb gezocht (ook op internet) maar er niet veel over kunnen vinden.

Bij het slopen v/d douche (ruimte van 2.30 x 1.40 m) heb ik de zandcementvloer en de tegels+stucwerk verwijdered. In totaal zo'n 900 kg.

Nu moet ik de vloer i.v.m met een afvoer voor de douch zo'n 7 cm ophogen. Volgens de website van een zandcementfabrikant zal dat zo'n 450kg worden. Daarbij komen nog vloertegels, stucwerk en twee gipsblokken muurtjes voor de doucheruimte zelf. Plus als het af is een wasmachine (komt naast de koof te staan).

Ik heb het gevoel dat ik de koof buiten proporties (200kg) bouw, maar geen idee of dat gevoel terecht is, laat staan of het een probleem is voor de betonnenvloer.

Ik hoop dat iemand met kennis van zaken dit leest en advies kan geven.
 

Thehog

  • #6
NB. vloer is inderdaad van beton
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu