Lood of geen lood ???

Johanennathalie

  • #1
Collega klussers,

Ik kamp met een vraag:
Ik heb een serre gekocht, dat wil zeggen een polycarbonate dak, en een kunststof schuifpui. Nu ga ik de linker- en de rechtermuur metselen, hier tussen dient de schuifpui te komen en er boven het dak. Volgens de leverancier hoef ik met betrekking tot het dak GÉÉN lood in te metselen. Het profiel tegen de (bestaande) achterwand schroeven, afkitten en de platen er onder aanbrengen (wordt ingesloten met rubber) moet voldoende zijn. Dit ook zo voor de (nieuw te metselen) zijmuren.

Een collega echter wees me erop dat op deze wijze waterdoorslag vanaf de muur zal/kan plaatsvinden. Is het verstandig toch lood in te (laten) brengen? Of volstaat de muur af te stucen met "buitenmateriaal"?

Verder vertelde de leverancier dat de kunststof pui het beste achteraf ingezet kon worden, dus metselen, aan beide zijde een halve cm overhouden, en naderhand de pui inzetten. Mijn vraag hierover, kan ik hem niet beter inmetselen met behulp van kozijnankers? Zo nee, hoe bevestig ik dan het kozijn aan de muur?

Ik hoop dat jullie me van advies kunnen en zullen voorzien. Bedankt vast,
Johan
 

Willem.S

Specialist Hout/Bouw
  • #2
Ik heb regelmatig gezien bij z.g. uitbouwen, dat waar men het lood d.m.v. een knellijst, of het inslijpen het lood hadden bevestigd, dat men daaronder ALTIJD vochtplekken in het plafond kreeg !!

Dus; buitenblad uithakken, en lood tegen het binnenblad aanbrengen.
Maar wel; meter wel/meter later/meter wel/ meter later etc. en daarna contra. Hierdoor blijft de buitengevel staan.

Er zijn ook kunststof loketten te koop die men inmetselt.

w.
 

Hein Weijers

Vaste Beantwoorder
  • #3
Ben het helemaal eens met Willem! Baksteen is nou eenmaal niet waterdicht.

Wat betreft het metselen: ik weet niet of je zomaar ankers in een kunststof kozijn kunt draaien. Weten anderen dat misschien? Daar is vast al een keer over nagedacht.

Groeten, Hein
 

Boertje125

Vaste Beantwoorder
  • #4
Voor een kunststof kozijnen moet je over het algemeen een stelkozijn inmetselen.
Dit frame is feitelijk de spouwlat van het kunststof kozijn.
hier schroef je later het kozijn in vast. op de daarvoor bestemde plaatsen.

stelkozijnen zijn er in verschillende uitvoeringen (in metaal of hout) al de meeste kozijn fabrikanten kunnen deze ook leveren

Het kunststof kozijn inmetselen wil ik je sterk afraden beschadigingen zijn niet zoals met hout even weg met wat verf weg te werken.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu