Schuifdeurkast

Peeet

  • #1
Ik heb een IKEA kast gekocht met een schuifdeur. Het model heet de PAX Stordal, 2.50 meter breed. De kast zelf staat inmiddels, maar ik heb problemen met de schuifdeuren. Als ik de eerste ophang, dan loopt ie eruit als ik hem ga schuiven. In de rail zit niets geks en de rail (boven en beneden) en deur is naar mijn mening ook goed gemonteerd. Wellicht iemand ervaring mee, of een tip waar het aan zou kunnen liggen?
 

Kees61

  • #2
Gelukkig weet ik nix van zweedse spullen.
Heb je de kast wel goed vlak staan? (even met de waterpas kijken of de zijden allemaal hetzelfde staan en eventueel iets onder de zijden leggen).
Waar loopt de deur uit? Is het een hangende deur?
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #3
Je kunt (na aanmelding!)bij Ikeafans de opbouwinstructies van de deur ophalen.

Als ik de tekeningen bekijk lijkt het me waarschijnlijk dat óf de kast scheef staat of niet goed in elkaar is gezet, waardoor de ene kant hoger is dan de andere, óf de bovenrail scheef gemonteerd zit.

Misschien kan andere Kees(61) het ook eens bekijken?
Ik heb de gedownloade tekeningen inmiddels even naar Kees61 opgestuurd.

Een andere optie is het even in de winkel te vragen, daar staan die kasten meestal kant-en-klaar gemonteerd en kun je het probleem uitleggen.
 

Kees61

  • #4
Ik heb de tekeningen bekeken.
Ik vind het vreemd dat je de deuren niet kunt borgen.
De deuren kunnen er van boven uit lopen als de kast niet vlak staat. Dan wringen de onder geleidingen de deur van boven uit de rail.
Ik denk dat de rest zo is voorgekauwd dat het bijna niet verkeerd in elkaar gezet kan worden. Met voorgeboorde gaten enzo.

Je moet de deuren ook niet te hard dicht smijten :) want dan komt de deur tegen het stuitje en het andere eind wipt dan omhoog.


[edit]
..ik geloof dat er toch wel een borg op zit. In de tekening staat er "click!" bij.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
6

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu