Boeiboord dakkapel vervangen, en balkonhek ook

Spikkel

  • #1
Hallo, ik heb een koophuis uit eind jaren '40. De boeiboorden van mijn dakkapel zijn aangetast door houtrot en moeten op termijn vervangen worden. Mijn vraag is of iemand weet wat dat ongeveer kost??

Dan heb ik ook een balkon. De balustrade, dus het gedeelte waar je tegen aan leunt zeg maar, en waarmee dat vast zit, heeft ook houtrot. Dus eigenlijk het hele balkonhek. Ik heb ook geen idee wat het zou kosten om dat te vervangen, iemand??

Dan heb ik betonrot in het onderste gedeelte van het balkon. De man van het bouwdepot zei dat ik het rotte stuk moest uithakken, de bewapening insmeren met Hammerite en het adn opvullen met epoxymortel. Is date rg moeilijk?? Ik ben een alleenstaande vrouw en heb nog nooit geklust maar wil het wel graag leren (wel handig als je een koophuis hebt)

M'n laatste vraag: ik was vorig jaar begonnen met de buitenboel schilderen maar ik durf niet zo hoog op de ladder :-) ik ben tot halverwege de tweede verdieping gekomen en ik heb drie verdiepingen. Weet iemand of je ook steigers kan huren en of het mogelijk is dat de mensen van de verhuur die voor je opzetten. Of zou een buitenschilder handiger/goedkoper zijn?

Ik ben best bereid de handen uit de mouwen te steken (graag zelfs, nogmaals, ik wil het leren) maar zeg ook eerlijk dat ik daarnaast ook gewoon zit met het budget. Toen ik het huis kocht was ik nog samen met mijn ex en die is bouwvakker, dus die zou al die klussen voor zijn rekening nemen plus meebetalen aan de vaste lasten. Is allemaal anders gelopen en nu zit ik een beetje met de handen in het haar.

Alvast bedankt voor alle reacties en wie er nog tips heeft, ik hoor het graag.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Heel vervelend voor u maar op dit forum geven we geen prijsopgaves, dat is niet mogelijk op afstand.
U kunt bij een paar bedrijven een offerte opvragen en dan de prijzen vergelijken.

Voor de steiger kunt de bekende verhuurbedrijven bellen voor de mogelijkheden, aannemers nemen de prijs van de steiger gewoonlijk mee in de offerte.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu