Lasdoos in beton gieten?

RonW

  • #1
Ik wil een stopcontact (opbouwsysteem) een paar meter opzij verplaatsen. Nou betekent dat dat ergens draden die uit de vloer komen verlengd moeten worden en er dus een lasdoos nodig is. In de muur is lastig, allerlei platen en blaken die in de weg zitten. Liefst wil ik de buis met draden in de betonnen vloer opzij laten lopen, dus gleuf hakken, buis erin en dan weer beton erop. Dit zou echter betekenen dat de lasdoos liefst ook in die vloer moet om hem kwijt te zijn langs de muur.
Kan/mag dat? En zo ja, hoe doe ik dat dan het best/veiligst?
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #2
Nee, dat mag niet. Een lasdoos moet bereikbaar blijven.
Je kan wellicht de draden die er uit komen terug halen naar de lasdoos waar ze vandaan komen (wel een touwtje mee terug trekken). Vervolgens vanaf de lasdoos nieuwe draden opnieuw invoeren, de buis verlengen naar het punt waar je het hebben wilt en de draden daar ook door voeren. inbouwdoos in de muur en je bent klaar.
 

renehi

  • #3
Bij een centraaldozensysteem worden de lasdozen ook weggewerkt in plafond en muur (inbouw). Waarom mag je eventuele uitbreidingen dan niet wegwerken in muur of plafond? Vloer zou ik zelf niet doen maar oké
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #4
Ze moeten bereikbaar blijven.

Zoals ik de vraag lees komt ook de lasdoos onbereikbaar in het beton.

Daarbij is elke las een kans op storing dus onnodige lassen is niet verstandig.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu