Muur weer recht maken

Robert70

  • #1
We hebben een stuk van de muur weggehaald wel eerst ingeslepen maar er zijn toch nog stukken te veel afgebroken,de muur moet gelijk komen met de zijkant van de keuken.hoe en waarmee kan ik het weer opvullen om het later weer aftewerken zitten stukken bij van 5 tot 8 cm.
 

Pepjo

  • #2
Klem er een plank tegenaan die net zo dik is als de muur en waterpas staat.

Vul dan de ruimte tussen plank en muur op met een cementspecie.
Even laten drogen, plank weghalen en door laten drogen.

Stucen en klaar.
 

Jeko

  • #3
,de muur moet gelijk komen met de zijkant van de keuken
Klopt het dat de muur van de keuken in een recht vlak doorloopt met een andere ruimte? Dan zou je met een houten lat aan weerszijden kunnen reien. Het materiaal (vooral Goudband) klinkt nog wat in als het opdroogt. Met een plamuurmes kun te het teveel op de muren wegsteken.

@Pepjo: Zou het niet met Goudband kunnen? Dat werkt toch ook veel makkelijker dan cement?
 

Pepjo

  • #4
Volgens mij dient er een kopse kant rechtgetrokken te worden.

Cement lijkt me dan wat stootvaster dan gips.

Maar misschien kan de topicstarter hier ons nog over informeren.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #5
zitten stukken bij van 5 tot 8 cm.
Daarvoor is goudband niet geschikt, gewoon met specie doen.
 

Robert70

  • #6
Ja het is een kopse kant de muur is ongeveer 12cm dik kan wel aan twee kanten een plank maken maar dan denk ik dat er het weer aan de kopse kant uitzakt.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #7
Een balk van de goede breedte waterpas zetten tussen vloer en plafond, onderaan aan beide kanten van de balk een plank schroeven en de ruimte volgooien met cement, dit steeds om de halve meter herhalen tot bovenaan.
 

Robert70

  • #8
Oke ga het proberen,is het nog nodig om in de muur nog wat ijzeren pennen te doen op de plek waar veel cement moet komen zodat het er niet te makkelijk af breekt.
alvast bedankt
 

Ralph

  • #9
Deze dan, je neemt 2 planken van de totale wandhoogte -3 cm. Aan beide kanten langs de muur zetten en vastmaken met lijmtangen (3 stuks moet voldoende zijn). Dan ffies de kopse kant nat maken en met specie dichtgooien tussen je planken, iets laten aantrekken en afreien, klaar. Lijmtangen losmaken en de planken naar boven schuivent van de wand wegnemen. Pennen of ankers is noet nodig.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #10
Op zich een methode die goed mogelijk is maar met een diepte van 5 tot 8 cm lijkt me dat de specie op een plaats terecht komt waar die niet hoort, de TS is misschien niet ervaren genoeg om dit zomaar te doen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu