wasmachine lekt aan onderkant???

A

Anonymous

Gast
  • #1
Hallo, mijn wasmachine is sinds vandaag plotseling gaan lekken aan de onderkant. Hij gooide al het water eruit en de keuken stond blank. Alle zijkanten van de wasmachine waren droog, dus het kan alleen van de onderkant zijn gekomen. Hij maakt wel gewoon zijn programma af.
Aangezien ik absoluut geen verstand heb van wasmachines zou ik graag willen weten wat er aan de hand zou kunnen zijn. Alvast bedankt!
 
A

Anonymous

Gast
  • #2
Onze Miele De Luxe W 423-wasmachine (al een best oud ding) lekt ook plotseling enorm vanuit de onderkant. Ik heb de onderkant bekeken en het water blijkt uit de pomp te komen, niet uit een gebarsten slang of zo. Als je een programma start dan neemt de machine water in, spoelt het waspoederbakje leeg en vervolgens stroomt al het water over de vloer. De trommel is dan nog helemaal droog van binnen. Kan iemand mij vertellen of dit voor een redelijke prijs te repareren is (of evt. zelf te doen), of kan ik beter een nieuwe kopen?

Bij voorbaat heel veel dank voor iedere reactie!
 
A

Anonymous

Gast
  • #3
Dag beste mensen, Jullie klacht duidt op een defecte keerring in de pomp. Een wasmachinepomp is meestal eenvoudig te vervangen. Een beetje handige klusser is met een half uurtje klaar! Controleer voor de zekerheid nog even of er geen scheur in het pomphuis zit waar het water uitkomt. Voor een pompje kun je terecht bij b.v. een onderdelenhuis. neem wel het type van de wasmachine mee en het liefst ook de pomp. Weet je in ieder geval of het de goede is. mag niet meer kosten dan € 100.

Succes
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu