Schimmel in keukenkasten 2

Fb1907

  • #1
Hallo, ik had onderstaande onderwerp geplaatst en wilde nog ff iets weten. Ik heb dus last van schimmel in de keukenkasten en alleen een gedeelte aan zeg maar linker gedeelte van de lange kant van de keuken.

De schimmel is volgens mij ontstaan aan het begin van dit jaar toen een afvoerbuis onder de spoelbak niet goed was aangesloten, waardoor water achter en vervolgens onder de keuken kwam. Ik heb toen de schimmel in de kasten schoon kunnen maken, maar kon het niet schoonmaken aan de achterzijde van de kasten.

Nu is er na 7 maanden opeens weer schimmel in deze kasten gekomen, maar nergens kan ik een lekkage vinden. Is het mogelijk dat de niet verwijderde schimmel nu een eigen leven kan lijden, zonder dat er een vocht probleem is. Weet anders iemand raad bij dit probleem.

Ik heb het volgende probleem. Vorig jaar is er een nieuwe keuken geplaatst en na ongeveer drie maanden ontdekte mij vrouw dat de hoekkast van de L-keuken van binnen beschimmeld was. Ik heb toen verder gekeken en ontdekte dat een afvoerbuis aan het lekken was en hierdoor kwam er dus achter de keuken steeds water terecht. Alleen zag ik toen ook dat onder het aanrechtblad (hardstone of iets dergelijks) ook water zat en dacht dat de rand niet goed was gekit.
Ook zag ik dat de kast er naast ook van binnen was beschimmeld. De achterzijde van de kasten kon ik echter niet bekijken om te kijken of daar ook schimmel zat, omdat in de kasten verder geen vocht zat.
De schimmel in de kasten kon ik zo wegvegen en heb de rand deze keer voorzien van een voeg en zat nu wel goed dicht.
De afvoerbuis is vervangen en lekt ook niet meer.

Ik heb vervolgens enkele maanden geen problemen gehad, maar ontdekte nu dat de hoekkast en twee andere kasten weer van binnen beschimmeld waren. Ik heb onder de keuken gekeken, maar er is geen vocht te bekennen. Ook een lekkage kan ik zo niet ontdekken. Ik heb nu foto's van de achterzijde van de keuken kunnen nemen met een klein camera en de achterzijde van de kasten zijn ook beschimmeld. De achterzijde van de kasten staan dus tegen de muur en aan de muur zit geen vocht of water.

Weet iemand wat het probleem kan zijn???

Mijn keuken is een L-keuken, waarvan de lange deel aan een binnenmuur is bevestigd en de korte deel onder de voorraam. De keuken is als volgt ingedeelt van rechts naar links.:
LANGE ZIJDE: Koel/vriescombi, Hoge kast, kleine kast, ladenkast, oven, ladenkast, hoekkast
KORT ZIJDEE: hoekkast, ladenkast met daarop spoelbak, vaatwasser en een ladenkastt.
 

Pepjo

  • #2
Het enige wat ik kan verzinnenis dat de luchtvochtigheid hoog is op het ogenblik.

Misschien dat dat een en ander verergert. Er zit eigenlijk maar één ding op : alles loshalen en schoonmaken met bleekmiddel oid.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu