Verwarmingscircuit verkeerd om aangesloten

Renewest

  • #1
Ik heb hetzelfde probleem als in CV circuit verkeerd gemonteerd thread wordt besproken nml. dat aan de voorkant van het huis de aan en afvoer van de radiatorleidingen zijn verwisseld.
Wat ik niet begrijp is hoe het komt dat een radiator niet goed warm wordt als de aanvoer onderin zit en de afvoer bovenin terwijl het andersom wel goed werkt. Kan iemand dit nader toelichten?

groet Rene
 

Fiesiekus

  • #2
Koud water heeft een hogere soortelijke massa dan heet water en zakt daarom naar beneden; werkt mee met de pomprichting (bij correcte installatie dus).

Als het tegen deze natuurlijke stroming rondgepompt moet worden zal het resulterende drukverschil te groot zijn en maar een deel verwarmd worden, nl. het deel dat het dichtst tussen heet (onder) en koud (boven) zit.
 

Renewest

  • #3
Fiesiekus,
bedankt voor je antwoord. Past ook mooi bij je naam.
Bij aanvoer bovenin zal het warme water zich dus eerst over de breedte van de radiator verspreiden over het koude water heen voordat het zich naar beneden laat drukken.
Dan zullen we degene die het verkeerd heeft aangesloten er maar eens op aanspreken. :shock:

groet Rene
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Warm water stijgt op en wordt dan direct afgevoerd doordat de retour bovenaan zit, met drukverschil heeft het niet zoveel te maken omdat het water rondgepompt wordt.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu