Nieuw onderwerp Reageren
Manuel


Geregistreerd op
14-3-2005
Berichten: 9

Arnhem
14 Maart 2005, 12:25   Chronoterm aansluiten op Brink heteluchtverwarming
Hallo,
Ik wil graag een Chronoterm IV aan te sluiten op m'n Brink luchtverwarmingsinstallatie.
De Chronoterm is tweedraads, de Brink ketel heeft een driedraadsthermostaat (oud beestje uit 1984). Dit moet kunnen met een modificatie aan de thermostaat. Kennissen hebben dit werkend gekregen (laten maken), maar ik kan niet meer achterhalen hoe.
Wie kan me hiermee verder helpen?
Bvd,
Manuel
Klusidee
Kees
Vaste Beantwoorder

Geregistreerd op
28-12-2004
Berichten: 12295
14 Maart 2005, 13:14  
Manuel, het is wellicht handig, als je de modelnaam en het exacte typenummer van die Brink luchtverwarming vermeldt. Voor jou is het "de" brink luchtverwarming, maar als je op hun site kijkt, zijn er nogal wat modellen.

En het merk/type van het oude thermostaat helpt misschien ook nog.

Alhoewel een vakman het misschien ook zonder deze gegevens kan zeggen, is het toch verstandig dat even te vermelden, staat het er maar vast bij.
MarcoDezicht
Specialist Verwarming

Geregistreerd op
23-2-2005
Berichten: 809

Hellevoetsluis
14 Maart 2005, 20:17  
Hallo manuel, heb even typenummer nodig bijvoorbeeld een b23 of een serie en of er een comfort schakelaar op de oude thermostaat zit, dan kan ik je wel verder helpen.
TSPaul
Specialist Verwarming

Geregistreerd op
2-3-2005
Berichten: 104

Regio Oss
14 Maart 2005, 22:21  
De themostaten van de brink zijn vaak hoog, aan uit.
Daarom is er een extra draad nodig om de schakeling te kunnen maken.

Even het type doorgeven en dan kunnen we even doorgeven hoe dit aan te sluiten is.

Wat ook mogelijk is dat 1 draad voor ventilatie is zonder verwarming.
Manuel


Geregistreerd op
14-3-2005
Berichten: 9

Arnhem
16 Maart 2005, 23:15  
Het typenummer van de ketel is B-8M. Van de thermostaat kon ik het typenummer niet terugvinden Sad
Hopelijk is dit voldoende info.
Alvast bedankt,
Manuel
MarcoDezicht
Specialist Verwarming

Geregistreerd op
23-2-2005
Berichten: 809

Hellevoetsluis
17 Maart 2005, 20:53  
Ik heb even voor je gekeken in kom tot het volgende:

Als het goed is, dan heb je nu een thermostaat met een comfort knop er op. Deze thermostaat haal je weg en monteer deze bij het toestel, hij komt hier niet als thermostaat maar alleen als comfort knop.

Je sluit op deze thermostaat aan op de draden op aansluitpunt 2 en 5.

De draad die nu over is kan op de kamerthermostaat en daar komt ook weer de draad bij die ook op aansluit punt 2 zit gemonteerd. Als je het zo aansluit moet het werken volgens mij. Heb het zo ook al eens aan gesloten op een brink b12.
Naar boven
Nieuw onderwerp Reageren Pagina 1 van 1

Gerelateerd aan: Chronoterm aansluiten op Brink heteluchtverwarming
Onderwerp Forum Reacties Laatste Bericht
Dit onderwerp is gesloten. Het plaatsen of bewerken van berichten is niet mogelijk Chronoterm IV aansluiten op Brink B8M heteluchtverwarming Verwarming en gas 19 12 Januari 2008, 12:30
Dit onderwerp is gesloten. Het plaatsen of bewerken van berichten is niet mogelijk BRINK Heteluchtverwarming defect (2jr oud) SWB-Hr Verwarming en gas 3 10 April 2008, 18:38
Geen nieuwe berichten Piepende Brink heteluchtverwarming Verwarming en gas 2 03 November 2011, 19:48
Geen nieuwe berichten Weinig warmte Brink heteluchtverwarming Verwarming en gas 5 21 Januari 2013, 23:29
Geen nieuwe berichten Brink heteluchtverwarming: van downflow naar upflow? Verwarming en gas 5 31 Maart 2012, 10:32
Dit onderwerp is gesloten. Het plaatsen of bewerken van berichten is niet mogelijk Chronotherm IV thermostaat aansluiten op Brink B8M - Vervolg Verwarming en gas 6 23 December 2008, 18:51