Siemens vaatwasser neemt geen water meer in!

Edwardw

  • #1
Hallo beste techneuten,

Ik heb een probleem met mijn vaatwasser siemens lady plus (hoezo stigmatiseerend?
Toen mijn eigen lady de vaatwasser een keer niet bediende en ik zelf op de knoppen moest drukken, heb ik waarschijnlijk iets stoms gedaan. Ingeruimd en aangezet er dan achterkomen dat er nog meer in moet, dus gewoon zonder na te denken de deur opengetrokken en daarmee de waterstop in werking gezet. Goh wat handig dacht ik nog, geen wateroverlast. Nadat ik de machine opnieuw aangezet heb sloeg hij na 1 minuut weer uit (beveiliging omdat hij geen water kreeg leek mij zo).

Toch alles maar weer uitgezet en nog een keer opnieuw geprobeert, hij deed het nu langer dus ik dacht: mooi lekker gaan werken en vanavond is de vaat weer schoon. Maar, toen ik thuiskwam was er nog geen druppel water door de vaatwasser gelopen.

Ik heb alles bekeken maar kan niet vinden waar het zit, ik de waterstop erafgehaald om te kijken of het daar inzit maar ik kan er eigenlijk niets aan zien.

Is dit een gevalletje wachten tot de boel weer droog is omdat dan de waterstop weer ontgrendeld wordt of is er echt iets stuk.

Help?? Ben net terug van vakantie op de camping en heb net 3 weken lang met de hand moeten wassen en drogen en dat vindt ik meer dan genoeg voor nu.

Edward
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Vermoedelijk is er water in de bodembak terecht gekomen en er daardoor een vlotterschakelaar in werking getreden (als beveiliging tegen overstroming).

Indien het een vrijstaande vaatwasser is, kun je hem schuin houden om het water weg te laten lopen (stekker eruit!), bij inbouw moet waarschijnlijk de plint eraf, aanwijzingen vind je d.m.v. zoeken met "lekkage Bosch" of "lekkage siemens" in de keukenrubriek.

De aanduiding "lady plus" is vrij vaag, voor eventuele verdere aanwijzingen zijn het E-nummer en het FD nummer nodig, staan meestal op de bovenrand van de deur.
 

Edwardw

  • #3
Beste kees,

Het probleem is opgelost, plint verwijderderd machine open gemaakt, geen water wel hoop roest en zelfs gat in bodem, waardoor de bodem bol stond en de vlotter omhoog werd gedrukt. Ik heb de bodem weer naar benedengedrukt (grote pong) en de vlotter maakt geen contact meer en de machine draait weer.

Hij heeft dus eerder wel gelekt en is daardoor doorgeroest. Helaas zal de vlotter nu bij een eventuele lekkage niet meer werken. Maar voorlopig zal hij het wel zo blijven doen. Nu maar niet weggaan wanneer hij aanstaat en er een lekkage ontstaat.

Bedankt voor je medwerking
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #4
Dat is wel een heel bijzondere oorzaak, die hebben we hier nog niet gehad... :wink:

In verband met (elektrische) veiligheid is het misschien toch wel een idee te gaan denken over aanschaf van een nieuwe machine. Want bij lekkage wordt je nu op geen enkele manier gewaarschuwd...

Bedankt voor de melding.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu