Siemens wasmachine WIQ1430 E01 foutcode 21

Kim

  • #1
Beste forumgebruikers,

Ik bezit een Siemens wasmachine type WIQ1430 (electronische display) code E01 waarvan ik net de program moduul heb vervangen.

Ik heb de handleiding gevolgd en heb nu een foutcode 21 op de display.
Weet iemand waar ik een lijst vind met deze codes, want ik zoek de detailbeschrijving van deze code.

Bedankt voor jullie hulp.
Groeten.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Een program moduul vervangen doe je natuurlijk niet zo maar, die is aardig prijzig.

Misschien is het voor de beantwoorders een nadere aanwijzing als je vermeldt wat de reden was van dat vervangen. Ook een foutcode? Of bepaalde functies die niet werkten?
 

Kim

  • #3
Het originele defect was het volgende:
Wanneer de ON/OFF knop aangeschakeld werd zou op de centrale display het hoofdkeuzemenu moeten verschijnen, en dat was niet het geval. Daarentegen kwam er op het scherm de melding: "Waterkraan Dicht".

Naast het centrale display staan keuzeknoppen, die normaal dienen om het menu (wasprog keuze ) aan te duiden. Zelfs met de melding permanent aanwezig kon ik via deze zij-knoppen toch een programma activeren zonder natuurlijk te weten welk programma, en lichtte de knop start/stop aan na het indrukken van één vd zij-knoppen.

Er is al eens een technieker geweest, die de debietsensor heeft vervangen, zonder resultaat. Dus, dan maar de programma moduul, inderdaad vrij prijzig. En.....vandaag krijg ik dus na het vervangen ervan ERROR CODE 21.
Ik zoek dus achter de lijst met de foutcodes, zodat ik weet wat deze melding betekend.

Alvast aan iedere wasautomaat technieker die van hulp wil zijn een dank.
Groeten Kim.
 

Co de Witgoedman

  • #4
Error 21 geeft aan dat de stuurmoduul niet goed is, danwel een update fout, kan veroorzaakt zijn door het vergeten van een stekker of een verkeerde programmering van het moduul.

Meer kan ik er voorlopig niet van zeggen, neem even contact op met siemens of met de monteur die geweest is.
 

Kim

  • #5
Beste Co de witgoedman,

Heb jij toevallig die lijst van de codes, aangezien je weet dat het een stuurmoduul is. Staat er dan ergens bij hoe ik deze fout wegkrijg?

Groeten.
Kim.
 

Co de Witgoedman

  • #6
kim schreef:
Beste Co de witgoedman,

Heb jij toevallig die lijst van de codes, aangezien je weet dat het een stuurmoduul is. Staat er dan ergens bij hoe ik deze fout wegkrijg?

Groeten.
Kim.
Ja, ik heb de codes,maar mag ze niet doorgeven, zijn alleen voor monteursgebruik.

Fout is alleen weg te krijgen door de stuurmoduul te vervangen.
Machine is behoorlijk gecompliceerd qua besturing dat ik toch bij mijn advies blijf, Bel Siemens of de monteur die geweest is. :cry:
 

Kim

  • #7
Blijkbaar beschermen jullie de codes zo goed, dat het geld moet kosten.
Als foutcode 21 betekend dat alleen de vervanging van de stuurmodule een oplossing zal bieden, waarom deze dan na de vervanging van de stuurmoduul door een nieuwe?

Veel logica zit hier niet in, tenzij een externe fout mijn nieuwe moduul weer opgeblazen heeft, of ik van de winkel een slecht onderdeel heb gekregen. Zit het niet in één of ander spoel of bobijntje dat de waterkraan status bekijkt?
En dan nog dit...... blijkbaar is de WIQ1430 in onderdelen dezelfde als een BOSCH WFW3231, waar wel schema's van te vinden zijn.

Op je mening, dat ik die monteur moet laten terugkomen, zeg ik je dat dit niet zal gebeuren. Iemand die darts speelt in trouble shooting met mijn geld, en er geen waarborgen mee wil geven is niet echt een techieker te noemen hé. Zelf onderdelen gaan kopen op advies van hem, en dan nog niet verder raken is niet echt wijs.
Als technicus in een hoog technologische sector begin ik er nog liever zelf aan. En af en toe heb je daar gewoon een code conversie tabel voor nodig en een schema.

Mocht je ze toch nog willen delen met mij, dan dank ik je voor je hulp.
Ik ben enkel van plan MIJN wasmachine te maken, en niet dat van een ander als dat je mag geruststellen. Trouwens ik ben dan nog een zuiderbuur, en blijf dan nog ver uit jouw sector.

Alvast bedankt, Co de Witgoedman voor je eerlijke reactie.
Groeten
Kim.
 

Co de Witgoedman

  • #8
Beste zuiderbuur Kim.
Wat naar dat iemand die zich wasmachinemonteur noemt ons vak zo in een kwaad daglicht stelt. Gokken doe je in een casino met je eigen geld en zeker niet met geld van een ander, keur zijn actie dan ook absoluut af.
:x
Probeer toch een contact te leggen met Siemens afdeling Consumenten belangen en leg het probleem eens aan hun voor.
Ik wil je graag helpen, maar ik mag de storingcodes helaas niet afgeven,
verder staat op¨de schema´s de electronics als zgn blackboxes opgetekend. Losse printlayouts zijn niet te krijgen.

De enige die u verder kan helpen is Siemens zelf, zelfs met het totale pakket schema´s van de machine denk ook ik dat ik hun hulp nodig zou hebben. :cry:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu