Zanussi condensdroger TCE 7114 start niet

Saskia50

  • #1
Beste experts. Mijn Zanussi condensdroger TCE 7114, type P542254, PNC 916092550/02, sernr. 44700319 geeft door 4 verschillende tonen aan dat het pluizenfilter/waterbakje geleegd moet worden danwel goed geplaatst maar beide zijn leeg/schoon en goed geplaatst. Wat nu te doen? Graag uw advies, alvast bedankt, vriendelijke groet, Saskia.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
De luchtcondensor al eens goed schoongespoeld?

Zie pag. 13 van de gebruiksaanwijzing

Verder zag ik, dat het betreffende signaal ook kan betekenen dat de deur van de condensor niet goed gesloten is.

Branden of knipperen er tegelijk met die geluiden bepaalde lampjes en zo ja, welke?
 

Saskia50

  • #3
Goede morgen. Het filter is uitgespoeld, doe ik iedere maand. Het condenswaterbakje is leeg, doe ik na iedere wasbeurt net zoals het pluizenfilter in de deur. De lampjes: Zodra ik de keuzeknop ergens opzet begint het gepiep en brand het uiterst rechtse lampje van de horizontale lampjes (de startknop) groen, van de verticcale lampjes branden de 3 bovenste groen.Ik wacht in spanning uw antwoord af, thanks, groeten Saskia.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #4
Helaas, ik kan hier zelf verder niets van zeggen.
Indien er lampjes knipperen, zou het ritme ervan een indicatie kunnen zijn wat er aan de hand is. Continue brandende lampjes zegt de servicedocumentatie niets over.

Deze machine heeft een diagnose programma, waarmee bepaald kan worden wat er aan de hand is. Dat programma is eigenlijk alleen veilig te bedienen door een ervaren monteur, is veel te moeilijk voor een leek (ook voor mij dus...).

Wacht nog even of een van de witgoed-specialisten nog een suggestie kan doen, en anders zit er denk ik niets anders op dan er een monteur bij te halen.
 

Saskia50

  • #5
Dank u voor de reactie. Ik hoop dat er inderdaad nog iemand reageert die mij meer kan vertellen. Met 3 kinderen in huis die veel sporten kan ik echt niet zonder, dus please iemand.....help, alvast bedankt. Groeten, Saskia. :cry:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu