Koppelstones in de tuin...

Tpke

  • #1
En wat schrok ik ontzettend van de prijs om dit te laten doen...

Graag even toetsen dus:

ongeveer 18m2 tuin, er liggen nu grote grindtegels in van ik meen 40x60. inclusief alles eruit en het nieuwe erin, koppelstones (toscaans genuanceerd) van 14x14. Wat zijn we met leggen, transport, zand, stenen, enz. ongeveer kwijt?
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Hier op dit forum helemaal niets, zie de forumregels.

Wij doen geen uitspraken wbt werk dat door derden word uitgevoerd, wij zijn een dhz forum.
 

Tpke

  • #3
Oh, had ik even niet gezien...
 

Tpke

  • #4
Okee, dan laat ik het anders vragen. We zitten door bovenstaande met het dilemma om het eventueel zelf te doen. Ik heb wel twee rechterhanden, maar nog nooit een tuin aangelegd met stenen. Hoe lastig is dit om dit zelf te doen? Zijn er zaken waar je specifiek rekening mee moet houden? als je het zelf legt, wat is de kans dat het verkeerd gaat en het lelijk en scheef wordt?
 

Pepjo

  • #5
Als je er gewoon rustig de tijd voor neemt, kan iedereen het.


Het belangrijkste is dat de ondergrond goed ligt, dwz waterpas waar je dat wil en op afschot (voor het weg laten lopen van regenwater) waar je dat denkt nodig te hebben.

Als je zandbed goed ligt en goed is aangewaterd of -getrild dan hoef je de stenen alleen maar neer te leggen aan te koppen en zand in de voegen te vegen.

Zoals altijd : de voorbereiding kost het meeste tijd en een goede voorbereiding geeft het beste resultaat.
 

Mouse

  • #6
Het zal zeker niet goedkoop zijn maar een echt goede professional kan dit altijd beter dan de gelegenheids-doe-het-zelver.
Bovendien moet je niet onderschatten hoeveel werk dit is.

Bij ons thuis zijn twee man twee dagen bezig geweest met uitgraven van de onderlaag, het goed aanstampen van het witte zand, het leggen van de stenen (in ons geval in wildverband met 20x20 als grootste en 10x10 als kleinste) en toen het goed aantrillen voordat het split erover heen ging.

Het ligt er nu 4 jaar en was elke cent waard, het water loopt precies naar de planten in de border, er staan nooit plassen en ik heb alleen langs de borderrand wat gras tussen de stenen, verder nergens.

Ik ben best handig maar dit had me weken tijd en mijn rug en knieën gekost en dan was het nog niet zo egaal geworden.
Het is geen rocket science en iedereen kan het maar er is denk ik wel degelijk verschil.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu