Kitten badkamer

Bassss

  • #1
Beste klussers,

Alle posts betreffende dit onderwerp heb ik even doorgelezen. Meermaals kom ik tegen dat kit wordt afgewerkt mbv een schuin afgezaagd stukje electra pijp, dat vervolgens in een hoek van 45graden wordt gezet om zo de voeg netjes af te stijken. Wat ik me daarbij afvraag is of het pijpje daarbij als schepje wordt gebruikt of juist met de bolle kant over de kit wordt getrokken.

Graag jullie idee daarover.

Groet,

Bas
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Als schepje, de restanten kit gaan het pijpje in.

D.w.z., zo zag ik het een prof. glaszetter eens doen!
 

EdP

  • #3
Zo doe ik het ook wel eens. Laatst kocht ik een actieverpakking kit met een soort gum erin, ik geloof dat dat wel eens een "koekje" wordt genoemd? Ze zijn er in diverse vormen. Nog niet gebruikt, maar dat schijnt het ook goed te doen.
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #4
Inderdaad de kit "wegscheppen"en vervolgens het pijpje in een emmer met sop van afwasmiddel spoelen en de kit uit het pijpje slaan.
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #5
Wij gebruiken altijd een kit houtje.
Dit houtje kun je zelf maken, en van verschillende diktes.
Je schpet dan als het ware ook de overtollige kit weg, en er blijven dan ook geen dunne kitresten op de muur zitten.
Ook krijg je met dit houtje niet die vervelende deukjes in de kitvoeg bij de voegen van de tegels.

Het is even wennen, maar daarna werkt het perfekt.
Ook nog even een tip als je zeepsop gebruikt, gebruik geen middel met citroen erin.
Dit tast de kitvoeg aan.

Zie plaatje
© Peter :wink:
 

Luc

  • #6
Ik heb een setje en daarin zitten 3 rubberachtige lapjes van 7 cm op 4 cm en 4mm dikte ongeveer en met verschillende hoeken . Je brengt eerst de silikonen aan en ziet daarbij dat hetgeen bedekt moet zijn ook efectief nu al bedekt is . Overtollig kan geen kwaat. Dan neemt men een plantenspuit met een mengsel met water en afwasmiddel en spuit op de silikonen en overal er naast. Dit is de reden waarom alles al moest bedekt zijn voor het spuiten daar je geen silikonen kan laten hechten als het al vochtig is geweest . Ook op je rubbertje eens spuiten. Dan kan je met je rubbertje en de juiste hoek ervan over de silikonen strijken en goed aandrukken terwijl je strijkt. De overtollige silikonen van je rubbertje strijken op een plankje of iets anders en terug je rubbertje bespuiten. Wanneer je het een beetje onder de knie hebt zou je denken dat het mechanisch afgespoten is. Ik heb al heel wat geexperimenteerd ook met buisjes en vinger en dergelijke maar nooit met het resultaat van de rubbertjes waarvan ik het merk niet mag noemen. Met deze rubbers heb je een strakke omlijning naast de voeg .
Luc
 

Bassss

  • #7
Goed verhaal Luc. Kun je me het merk PB-en?

Groet,

Bas
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu