"holle" vloer 'bijvullen'

MrZ

  • #1
Hallo allemaal,
Bijvoorbaat excuus voor de lengte van de vraag....

Tijdens het bouwen van een aanbouw over de gehele achterzijde van mijn woning ontdekte ik dat de bestaande zandcement/betonvloer (tenminste dat neem ik aan) als het ware hol 'hangt' tussen de prefab betonnen funderingsbalken aan de voor- en (oude) achtergevel. Hoogteverschil met het midden van het huis is ongeveer 3 cm (vermoed ik want door de verbouwing is het momenteel lastig omdat precies na te gaan). De nieuwe vloer is er waterpas tegenaan gestort en dat levert dus een leuke knik in de vloer op...

Ik vermoed dat het alleen opvullen de oude vloer tot het niveau van de nieuwe vloer een snel-afbrokkelende rand in het midden van de kamer zal opleveren.
Dus dacht ik eraan de gehele vloer (inclusief entreehal en open keuken aan de voorzijde) zo op te hogen dat de (net nieuw gestorte) vloer van de aanbouw maximaal een halve cm hoger wordt ofzo. Er is in verband met de hoogte van o.a. de keuken en de onderdorpel van de achterpui wel iets meer ruimte (mogelijk tot 2 cm), maar daar wordt het geheel niet mooier van.

In de aanbouw zit bij de buitenmuur tussen een opgemetseld stukje fundering en de gestorte beton/zandcementvloer een strook van 40mm (!) isolatieplaat. De nieuwe bovenlaag zou daar dus overheen gaan.

Op de oude vloer zitten flinke banen lijmresten van een onbekende soort.

Ik heb een aantal vragen waarover ik graag tips krijg:
1. Wat is het beste materiaal voor een bovenlaag met de minste ophoging van (met name) de al gestorte vloer van de aanbouw die toch niet breekt boven de 40mm isolatieplaat langs de muur? En niet verbrokkeld?

2. Moet ik de lijmresten verwijderen? of kan het daar gewoon overheen?

3. Kan het goedkoper? (want het beste materiaal is vast duur :D )
Kan ik bijvoorbeeld alleen een gedeelte ophogen? of blijft er dan een rand afbrokkelen?

Bij voorbaat dank voor de tips!
 

Constructeur

  • #2
Hallo,

Uit het hele verhaal begrijp ik dat de bestaande begane grondvloer een zelfdragende vloer is welke van links naar rechts ligt.
Voordat begonnen wordt dit te egaliseren, adviseer ik u om even in de kruipruimte van de woning te kijken of er soms problemen met de vloer zijn. Te denken valt aan "betonrot" in Kwaaital of Manta vloer bijvoorbeeld. Bij woningen van eind jaren 80 is dit namelijk een veel voorkomend probleem.
Door het aanbrengen van een egalisatie laag komt er namelijk alleen maar meer gewicht op de vloer.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu