Kan hoofdvloerverwarming

Veloce

  • #1
Wie kan het toelichten: ik heb een appartement en wil hier een hoofdvloerverwarming in aanleggen. Het bestaat uit 3 vetrekken kamer/keuken 22m2, slaapkamer 16m2 en een badkamer/wc 6m2. Iemand zei tegen mij je hr/vr ketel werkt niet optimaal daar deze nooit kan opwarmen tot 90 graden daar de verdeler alleen warm water doet bijregelen op het verdelertje. Het hoeft ook maar een kleine combi ketel te worden ook deze keus is moeilijk. Heeft iemand ervaring hoe ik toch vloerverwarming hier kan leggen, trouwens op de slaapkamer vraag je bijna geen warmte.
 

Cv-dokter

  • #2
Vloerverwarming met een combi-ketel kan prima. Zou alleen dan wel voor een hr-ketel kiezen omdat je vaak stookt met lagere temperaturen. Als het toestel brandt voor warm water wordt deze ook wel 80 graden dus maakt het niet zoveel uit. Het mooiste zou zijn dat je voor elke ruimte een aparte kamerthermostaat hebt die op de vloerverwarming is aangesloten. Zo kun je elke ruimte apart regelen. Enige nadeel is dan dat u als u het goed wilt doen de ketel weersafhankelijk moet regelen en dit is vaak niet zo voordelig :!:
 

Chathanky

  • #3
Een vr ketel is geen belemmering voor de aanleg van een vloerverwarming.
De vvw verdeler mengt uit de 90 graden moeiteloos naar een lagere tempertuur.

Als alle vertrekken voorzien zijn van vloerverwarming is het regelen in de verschillende vertrekken niet noodzakelijk. Een goede inregeling van elke groep houd elk vertrek op de gewenste temperatuur.

Degene die je vertelde dat een vr ketel niet optimaal is voor vloerverwarming heeft deels gelijk, een moderne hr ketel werkt veel efficiënter, maar dit geldt ook als je radiatoren hebt aangesloten.
 

Veloce

  • #4
Bedankt voor jullie info
Aanleiding om hier de vraag te stellen was!!!!
1) De badkamer zou te klein zijn om deze alleen met vloerverwarming te verwarmen.
2)Het watercircuit zou te klein zijn vooral als je het slaapkamercircuit b.v niet laat meedoen.
3)Als de verdeler geen warmte meer vraagt gaat dan de pomp van de ketel niet veel weerstand ondervinden. (klein circuit)
 

Fiesiekus

  • #5
3x: onzin.
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #6
1 zou kunnen hoeveel m² is die vloer?
mocht dit te klein zijn plaats dan hier een handoek radiator bij.
Als je deze rechtstreeks op de ketel zet kan deze ook mooi dienen als bypass.
2 lijkt mij helemaal geen probleem.
3 de pomp heeft helemaal nooit weerstand of de unit nu vraagt of niet, dat ding is nl. hydraulisch neutraal.
 

Chathanky

  • #7
Verdere details zoals bij je tweede antwoord kunnen inderdaad van invloed zijn.

Zoals eerder aangegeven dat de combinatie vr ketel / vvw. wel kan is het antwoord ja.

Per m2 is een vermogen van 150 watt goed mogelijk en kom je op een vermogen van 6600 watt totaal.
Als je een ketel van 35 kw hebt (wat me bij zo`n klein appartement sterk lijkt) gaat zo`n grote ketel niet fijn vinden en is vragen om problemen en negatieve bijwerkingen.

Afgifte voor de badkamer kan een probleem zijn mocht je meer dan 900 watt nodig hebben. Ook bij het plaatsen van een bad verlies je nog eens oppervlak. en kom je aan zo`n 600watt.
Dit is door ons zo niet te benaderen achter de computer wat je precies aan vermogen nodig hebt. Mocht de badkamer rondom grenzend zijn aan verwarmde ruimtes dan is 600 watt voldoende.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
7
20

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu