Kinderzitje maken in een fietskar

Onno O

  • #1
Hoi, dit is mijn eerste bericht hier, dus mocht ik dit ergens anders al kunnen vinden dna heb ik het gemist in het zoeken...

Ik heb een fietskar gekregen. Het is een bagagekar, maar ik wil er graag een (liefst demontabel) zitje in maken. Nu dacht ik aan een eenvoudig stuk stof om 2 pijpjes heen en die pijpjes met moeren aan de zijkant vastmaken. maar waar vindt ik spullen daarvoor, de doorsnee klusmarkt heeft ze niet.

Het gaat hierbij om de 2 pijpjes en de stevige, soeple, makkelijk te bewerken weervaste stof (zoals die van campingstoelen).

Ik hoop dat jullie me kunnen helpen.
Mochten er naast materiaal nog andere ideeën leven hoor ik dat ook graag...

Alvast bedankt!

Onno
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #2
Als je buis nodig hebt zou je cv leiding kunnen proberen.
Voor kanvas doek kan je gewoon in een goede stoffenzaak terecht.

Maar eh twee buisjes met een stukje doek ertussen, is dat wel een beetje veilig als kinderzitje? Ik neem tenminste aan dat het om een kinderzitje gaat...
 

Onno O

  • #3
Goeie tip van die CV pijp, die heb ik geloof ik nog wel liggen. Ik maak er ook een riem aan ik gebruik die van een oud fietsstoeltje. Dan hobbelt ze er niet uit :)
 

Pepjo

  • #4
Is het niet verstandiger om een of ander tweedehands autozitje te gebruiken en dat zo te bevestigen dat je het kunt verwijderen ?

Lijkt me wat safer.
 

Torching Vark

  • #5
Zou idd ook veiliger gaan. Is het een idee een fietsendrager na te apen, evt een oude fietsendrager zo te bewerken dat hij demontabel en stevig op de fietskar past. En dan daarop een veilig en comfortabel kinderzitje te zetten?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu