Samsung dubbeldeurs koelkast/vriezer stuk

Tansje

  • #1
Onze koelkast (type SR-S2028C) is verleden jaar al een keer stuk gegaan, ook bij ons koelde hij niet meer en ook vriezen deed hij niet meer. Dit viel buiten de garantie. We hebben deze toen laten repareren via Samsung service (HAS B.V) maar hetzelfde probleem is weer terug.

Ik lees dat meerdere mensen de koelkast hoorden brommen en dat dit verdween als je de deur open deed, wij hadden dit ook. De oplossing bij de vorige reparatie was het vervangen van de temperatuurbeveiliging en de ontdooisensor.

Ik heb meegekeken met de monteur en ik zag dat hij in het koelgedeelte in het midden een paneel weg haalde waarachter de 2 onderdelen zaten die vervangen werden, die oude hebben we bewaard. Nu lijkt me dit niet zo ingewikkeld, maar waar kan ik een thermal fuse en een sensor assembly te pakken krijgen?

Helaas kan ik niet zo gauw op de oude onderdelen zien of er een soort van serienummer of type aanduiding is.
 

Helpende Henk

Specialist Witgoed
  • #2
Neem even contact op met de has , of ga naar de dichtsbijzijnde onderdelenshop voor een tekening om te kijken of u kunt aanwijzen waar het onderdeel zit

dit zijn vaak wel ongeveer 10 tekeningen dus probeer duideijk uit te leggen aan de verkoper van de onderdelenshop wat u bedoelt
 

Witte Hond

  • #3
Waar komt het ratel geluid vandaan, is dit uit de vriezer of uit de koelkast. Dit zijn twee aparte verdampers met beiden hun eigen sensoren.

Controleer dit dus eerst.

En kijk uit met de demontage van je achterwanden, als deze vol met ijs zitten trek je alles kapot, waardoor je nog veel meer schade krijgt.
 

Tansje

  • #4
Het geluid komt uit de koelkast, maar vreemd genoeg is alles er mee gestopt en niet alleen het koelgedeelte. Ik zal hem wel eerst goed ontdooien voor ik er mee verder ga.
Gelukkig heb ik de defecte thermal fuse en sensor assy bewaard na de vorige reparatie dus ik neem aan dat ik daarmee bij een onderdelenshop wel kan slagen?
 

Witte Hond

  • #5
De thermal fuse is bijna nooit kapot, dit is gewoon een zekering. Ik zal toch adviseren de koelkast inderdaad goed te ontdooien.

Verwijder na het ontdooien voorzichtig de achterwand, en meet is een paar dingen door. Er zit meer in dan een sensor en een temperatuurzekering.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu