Aansluiten waterleiding op flexibele slang

Wijchenaar

  • #1
Hallo,
Ik wil een nieuwe kraan op mijn wastafel zetten. Er zitten flexibele slangen aan de kraan met een buitenschroefdraad. Van die maten heb ik eigenlijk niet zoveel verstand. als ik het opmmeet zijn de maten van de slang:schroefdraad 15 mm buiten (3/8 bu??) met een binnendiameter van 12 mm.
De aansluiting op de waterleiding is een 12 mm leiding met een wartel met schroefdraad 13 mm binnen. Er zat/zit geen pakkingringetjes bij, ook niet in de oude aansluiting. Is teflontape genoeg of moeten er ringetjes in.
tevens wil ik een knietje kopen om de bocht te maken van waterleiding naar slang, dus een knietje met een wartel 12 mm (binnen) en aan de andere kant een buitenschroefdraad van 12 mm. Kan dat??
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #2
Wat ik eigenlijk vreemd vind je zegd buitendraad op.
die slangen zijn meestal met een wartel 3/8"uit gevoerd, of er zit een knel verbinding op het eind er op maar buiten draad.
Maar ja als het wel zo is dan moet het 3/8" en je zegd 12mm binnen ik denk dat hier een knelsetje bij hoord wat bij de kraan moet zitten.
Een knie 12mm knel en een stukje buis 12
 

Jacovrie

  • #3
Ik zou op de waterleiding een muurplaat met een wastafelstopkraantje zetten en de flexibele aansluitslang hierop aansluiten. Het wastafelstopkraantje wordt in de muurplaat gedraaid.

De ene kant van de slang wordt uiteraard op de wastafelkraan aangesloten (is de buitendraad). De andere kant komt dan op het wastafelstopkraantje, dat kan buitendraad of knel zijn. Er zijn wastafelstopkraantjes die worden aangesloten met knelkoppeling 10 mm of 3/8". De 3/8" is dan buitendraad en daarop wordt de wartel met afdichtring aangesloten. Wanneer het een knel uitvoering is, wordt de knelmoer met knelring er ook wel eens afgehaald want dan is deze 3/8" buitendraad.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #4
Ja dat klopt maar die zijnbeide kanten buiten draad 3/8"x 3/8"(ofknel 10)die kraantjes
TS heeft over een kraan die flexibel is en met 3/8"buiten draad is dus buiten draad op buiten draad past zo niet.
Wil wel als die kraan een flexibeleslang met 3/8"wartel heeft :!:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu