Functie branderautomaat

PeterZ

  • #1
Hallo,

Graag zou ik willen weten wat precies de functie en werking is van de branderautomaat in combinatie met het gasblok en de onderlinge samenhang daarvan. Aangezien ik nog steeds problemen heb met het starten van mijn Intergas HRW250 Comfort Line kan ik wellicht daarmee de oorzaak van de storing achterhalen.

Als hij het doet blijft hij het goed doen. Maar zodra hij langere tijd niet is aan geweest, m.n. s nachts dan wil hij s morgens niet starten en valt in storingscode 4. Als ik de thermostaat s avonds laag zet en dan s morgens deze weer handmatig hoger zet valt hij na 3 keer proberen ook in storing (code 4). In beide gevallen is 1 reset voldoende om de ketel weer te starten. Het lijkt er dus op dat de reset iets hersteld dat optreed nadat de ketel langere tijd uit is geweest. Wie kan en wil mij dit uitleggen of heeft de oplossing voor dit probleem. Bvd Peter

Zie ook mijn vorige vraag:
Intergas 250HRW (op propaangas) start niet.
 

Mik

  • #2
De brander automaat is het electronische regelorgaan in een cv ketel, deze stuurt en bewaakt alles in een cv ketel, onsteek problemen hoeven niet altijd aan het toestel zelf te liggen, wat wel is voor komt is bijv. een slechte aarde of een rare spanning tussen nul en aarde dit is makkelijk te controleren met een universeel meter. Wat ook vaak over het hoofd gezien wordt is de gasvoordruk in de gas leiding zelf, het kan zijn dat deze na een lange periode niet gebruiken op loopt en daar door te hoog wordt, een cv ketel kan dan ook problemen krijgen met ontsteken. En anders een rookgas analyse en kijken of de gaslucht verhoudingen juist zijn.maar hier is een speciale meter voor nodig.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu