Ruit reinigen van kachel

A

Anonymous

Gast
  • #1
Wie kan mij vertellen welke handige tip(s) ik kan gebruiken om een ruit van een inzetkachel te reinigen.
 
A

Anonymous

Gast
  • #2
HG heeft hier speciaal spul voor: kachelruiten reiniger. Zit in een fles met een pompje dat een soort schuim produceert en de aanslag losweekt.

Werkt perfect! Kijk bij een goed gesorteerde drogist of doe-het-zelf zaak
 
A

Anonymous

Gast
  • #3
Het beste reinig ik deze zonder toevoeging van producten en wel als volgt:
Ik neem een groot stuk keukenrol, maakt die vochtig onder de kraan, wring die uit als een zeem, dep die in de verbrande as aanwezig in de kachel, daarmee wrijf ik de ruitjes fel in, daarna neem ik af met een ander stuk vochtige keukenrol en daarna wrijf ik droog en schoon met een schone droge doek.
 
A

Anonymous

Gast
  • #4
Dit klinkt raar maar is bij ons al sinds generaties heel normaal.

Ik weet niet of je graag thee drinkt, maar doe iets in een schaaltje en dep hier keukenpapier of een oud doekje in en wrijf hiermee over de ruitjes, herhaal dit bij ernstige vervuiling nog een paar keer en je zult zien... net nieuw!!
 
A

Anonymous

Gast
  • #5
Nou dat HG spul helpt echt heel slecht hoor...

Ooit had ik iets uit een kachelwinkel en dat was nog milieu vriendelijk ook. Dit was prefect maar niet meer aan te komen.

Groetjes...
 
A

Anonymous

Gast
  • #6
Ik heb mijn kachelruit gekuist met azijn. Ai ai ai. Vast geen goed idee, want nu is die ruit helemaal wit en niet meer doorzichtig. Is dit nog goed te krijgen?
Hartelijk dank voor uw antwoord en vriendelijke groet.

Emmy
 
A

Anonymous

Gast
  • #7
Gelden deze schoonmaaktips voor glazen ruitjes (gehard glas) of mica (zeg maar die ouderwetse? Daar zit vast nog een groot verschil in kwa schoonmaken.

Mijn moeder deed de mica ruitjes altijd met spiritus, ging prima, maar mijn hardglas ruitjes krijg ik er niet goed mee schoon.

Graag een reaktie
 
A

Anonymous

Gast
  • #8
Kachelruitjes branden in omdat er zand in het glas zit en dat verbrandt dus.

Nooit meer goed te krijgen! Ruitjes in de houtkachel krijg je schoon door aardappelschillen in de kachel te branden.
 
A

Anonymous

Gast
  • #9
Ik heb zelf ook een houtkachel, en maak de ruit schoon met een gebruikt theezakje, en als dat niet genoeg is neem ik staalwol met veel water en zeep. Rustig aan schuren en alles is weer helder, zonder dat er krassen ontstaan.

Laat even weten of dat bij jullie ook zo goed werkt.
 
A

Anonymous

Gast
  • #10
Oei! Met een BRILLO sponsje? Nooit doen; je schuurt hem dof. Scheutje amoniac door water en je krijgt hem zonder meer schoon.

Ik gebruik hiervoor een goedkoop keukensponsje dat nauwelijks schuurt. Eerst rustig insmeren met deze oplossing en dan wrijf je het er zo af!
 
A

Anonymous

Gast
  • #11
Met Ovenspray van het Kruitvat, 1 euro en nog wat. Inspuiten, heel even in laten werken en met een dot kranten schoonvegen.
Werkt perfect!
 
A

Anonymous

Gast
  • #12
Sinds enkele weken doe ik het zoals het bedoeld is :). Je neemt een nat gemaakt stukje keukenpapier, doopt het in de afgekoelde as en daarmee wrijf je in no-time de kachelruit keurig schoon! Even na deppen met een schoon stukje keukenpapier en... klaar!
 
A

Anonymous

Gast
  • #13
Ik heb de ruitjes nu voor het eerst met een verfkrabbertje (scheermesje) schoongekrabd. Daarna met een droge doek. Gaat hardstikke goed. p.s. neem elke keer een nieuw mesje
 
A

Anonymous

Gast
  • #14
Wij doen de kachelruiten van onze oude openhaard en nu van de allesbrander ( hout gestookt) al meer dan 20 jaar met een keukenschuursponsje met wat vloeibare vim (Jif) alles is nog even helder als toen hij nieuw was, het zijn wel glazen ruiten dus geen mica.

:wink: vr.gr en succes Koos
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu