Versleten voeg aanvullen

Jacob Smit

  • #1
Door het regelmatig grondig schoonmaken van de voegen in onze douche met een schuurspons is deze op een aantal plaatsen versleten waardoor je zelfs soms de lijmlaag ziet.

Nu heb ik meerdere keren op dit forum gelezen dat je voegen eerst helemaal moet verwijderen voordat je deze je opnieuw kan doen, maar nergens kan ik vinden wat er gebeurd als ik het toch over de oude heen ga? Omdat de voeg op sommige plaatsen zeker al 2 mm is in gesleten zou ik zelf denken dat je deze best kan aanvullen.

Iemand ervaringen?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
U loopt het grote risico dat de voegen na verloop van tijd weer loskomen.
Altijd, ook na het uitkrabben, de voegen goed ontvetten voordat de nieuwe voeg wordt aangebracht.

Een voeg hoeft niet met een schuurspons gereinigd te worden, wanneer ze zwart uitslaan (gokje) is er een gebrek aan ventilatie en verwarming in de douche.
 

152jurgen

  • #3
Uiteraard is het het beste van je voeg helemeel te verwijderen, maar dat is je vraag niet.

Mijn ervaring is dat je zonder al te veel problemen weer kan aanvullen zonder al te veel risico dat deze weer los komt (let wel, dit kan natuurlijk steeds gebeuren, maar dit zal normaal niet al te snel gebeuren, je zit normaal wel weer een hele tijd goed).

Het hangt er wel wat van af hoeveel "grip" je je nieuwe voeg kan geven. Liefst een beetje de oude voeg ruw maken (met een spijker wat putjes maken of zo, dit is natuurlijk niet een ideale oplossing indien je alle voegen van je badkamer weer wil voegen, want dan ben je zowat eeuwig bezig)

Als je zegt dat je voegen al 2 mm diep zijn uitgesleten door er op te wrijven vrees ik echter wel dat ze tamelijk glad zijn en niet een al te beste grip opleveren.

Jurgen
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu