Laminaat en ondergrond van laminaat

Capriolo

  • #1
Hallo beste mensen,

Ik ga in mijn huis (tijdelijk) laminaat leggen, het is de bedoeling dat het voor een jaartje is ofzo.

Ik heb erg goedkoop laminaat gehaald (prijs verwijderd, niet relevant,mod) en daar ga ik het mee doen. In de ruimte waar het gelegd wordt is zeil. Moet er nog van dat "schuimrubber" onder, of mag ik het rechtstreeks op het zeil leggen?
Wat kunnen de gevolgen zijn als ik eigenwijs ben en het toch rechtstreeks op het zeil ga leggen (indien er mensen zeggen dat het niet mogelijk is).

De 2e vraag is de trap, ik ga (als probeersel) ook de trap van laminaat voorzien, de trap is van beton daarop zijn tegels/plavuizen gelijmd.
Wat doe ik nu als ondergrond? Als ik van dat schuimrubber moet gebruiken , neem ik aan dat ik zowel het schuimrubber als laminaat moet verlijmen, is dit juist? Welke lijm ga ik hiervoor gebruiken?

heel erg bedankt,
Cor
 

Capriolo

  • #2
Niemand die een idee heeft ;-(
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #3
De beantwoorders hebben ook weekend :?

Voor een jaartje kunt u de laminaat rustig op het zeil leggen, het zal iets meer geluid geven dan op isolatie maar dat is niet zo veel denk ik, u kunt dat ook op een stukje uitproberen.

Op de trap zou ik geen laminaat leggen, dit moet verlijmd worden en na de tijd krijgt u de lijm er niet meer van af.
Ook beschadigt de laminaat zeer snel bij de opstap van de trede.
 

Capriolo

  • #4
:oops: Was idd een beetje ongeduldig ..... ik wacht vol spanning af :roll:
 

152jurgen

  • #5
Ik heb vrienden van mij al laminaat weten leggen op zeil. Het resulaat viel erg goed mee (vond ik toch, want zelf zou ik het niet gedaan hebben). Gezien de prijs van de isolatie zou ik er toch onder leggen, maar inderdaad, voor slechts een jaartje zou het moeten kunnen (weet wel dat van die "tijdelijke" oplossingen vaak iets minder tijdelijk zijn dan voorzien... :roll: )

Als je op je trap ook laminaat wil leggen moet je inderdaad echt wel isolatie plaatsen, anders zal het waarschijnlijk veel lawaai maken.

Groetjes,

Jurgen
 

Capriolo

  • #6
Hallo Jurgen,

Dank je voor je antwoord, zou je nog kunnen zeggen, wat er juist mee/tegen viel ?
Voor het geluid hoef ik het niet te doen, want het is alleen op de begane grond en het is een alleenstaand huis.

Dank je ,
cor
 

152jurgen

  • #7
Wat er mee/tegen viel: zoals ik zei viel het goed mee. Ik had schrik dat het niet zo strak zou zitten en wat herrie zou maken als je er op liep. Het is niet ideaal, maar zeker niet slecht.

Wat de trap betreft. Eerst en vooral vind ik het persoonlijk helemaal niet passen op een trap (hoewel ik het ook heb overwogen in het begin). Maar dit moet iedereen voor zich zelf uitmaken. Waar het om gaat uitendelijk is of het goed gedaan kan worden!

Zoals Jan al zei, je moet het verlijmen (anders komt het los, en dan nog, een trap is een vrij "agressief" gebruikt deel. Als het ook maar tijdelijk is zou ik vastvijzen aan de kanten overwegen. Dan kan je het weer weghalen en "doen wat je uiteindelijk wil doen".

Laat maar iets weten,

Jurgen
 

Capriolo

  • #8
Hallo,

Bedankt voor je antwoord Jurgen.

Als ik het goed begrijp is het isolatiemateriaal alleen voor "geluids"isolatie. Ik dacht dat het isollatiemateriaal meer was voor het behoud van het laminaat, dat het niet kapot gaat, of mee kan veren bij zware belasting bijvoorbeeld.

Wat betreft de trap, ik vind het vastschroeven een goed idee, ik ga dat zeker in gedachten houden. Ik ga sowieso eerst 1 traptrede proberen en dan kijken wat het resultaat is.

Bedankt,
Cor
 

152jurgen

  • #9
De isolatie is inderdaad niet louter en alleen als geluidsisolatie bedoeld. Maar ik zou zo denken dat wanneer je op (proper gemaakt) zeil je laminaat gaat leggen dit geen probleem mag zijn betreffende slijtage ed.

Je moet er immers altijd (zeker bij laminaat) voor zorgen dat de ondergrond proper is. Indien er hier en daar kleine "steentjes" (of andere losse deeltjes) onder liggen riskeer je inderdad dat je laminaat het niet zo leuk gaat vinden (plus lawaaihinder).

Jurgen
 

Capriolo

  • #10
HA, geweldig, het is me nu geheel duidelijk......
wens me succes,

Bedankt,
Cor
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu