Inductie versus keramisch

Kaylo

  • #1
Helaas wordt ons nieuwbouwhuis aangesloten op stadsverwarming waardoor we niet meer op gas kunnen koken.

Inductie is een stuk duurder in aanschaf dan Keramisch. Het lijkt me wel logisch dat het beter is maar in hoeverre is het beter. Is Keramisch echt waardeloos of valt dat wel mee?

Ik hoor wel eens dat pannekoeken en eitjes heel lastig zijn op Keramisch. Als het zo erg is dan lijkt me de keuze makkelijk gemaakt.

Ben benieuwd naar verschillende ervaringen. We willen ongeveer verwijderd euro uitgeven voor de plaat. Mocht Keramisch echt waardeloos zijn dan stellen we het budget bij voor Inductie. Dit zou dan max verwijderd worden.

Gr. Alma
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Deze vraag hoort meer thuis op een consumentenforum dan op ons klusforum.

Prijs-, merk- of budgetgerichte aankoopadviezen worden al helemaal niet gegeven.
 

Uibeltje

  • #3
Met inductie heb je ook hoogst waarschijnlijk nieuwe pannen nodig. Voor de bedragen die zojuist verwijderd zijn heb je absoluut geen inductie dus blijft keramisch over :D
 

Witte Hond

  • #4
Je hebt zeker nieuwe pannen nodig, als pannen eenmaal gebruikt zijn op gas.
 

Jacovrie

  • #5
Wij koken al ongeveer 15 jaar op inductie.

Het is net zo goed en wellicht zelfs beter te regelen dan gas. Nadeel t.o.v. keramisch is dat er nieuwe pannen moeten komen die specifiek geschikt zijn voor inductie. In aanschaf is inductie duur.

In gebruik weer goedkoop, in ieder geval goedkoper dan keramisch. Wanneer je het geld er voor hebt, zou ik inductie verkiezen boven keramisch. Voor wat betreft het genot van het koken zul je daar zeker geen spijt van krijgen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu