Overstort close-in boiler lekt

Jma2

  • #1
Hallo,

Onder de afwasbak in de keuken heb ik een lekkage die (hoogst waarschijnlijk) zit bij de overstort van de close-in boiler. Voor zover ik kan zien loopt het water via het overdrukventiel in een doorzichtig plastic trechtertje dat zijlings op het overdrukventiel zit (geschroefd?).

Vandaar loopt het slechts langzaam weg, wat mij doet vermoeden dat daar veel kalk zit (er is ook kalk zichtbaar in het plastic trechtertje). Doordat het zo langzaam wegloopt lekt het waar de doorzichtige plastic trechter de vertikale afvoerbuis ingaat. Halverwege deze vertikale buis zit een leiding naar de eigenlijke afvoer.

Ik hoop dat de volgende foto van enige hulp is:



Zou ik zelf iets kunnen proberen in de zin van hete azijn in het trechtertje doen om de kalk te doen oplossen? Of is dit een klus voor een loodgieter?

Is dit een gekend probleem? En zo ja, kan iemand daar iets meer over zeggen? Is mijn assumptie correct dat de kalk de trechter nagenoeg heeft dicht laten slibben en dat daardoor het water goed afgevoerd wordt?
En is er ook een standaard oplossing voor dit probleem (vervangen van iets?)?

Dank bij voorbaat voor alle reacties.

jma2
 

Utreg

Vaste Beantwoorder
  • #2
De kalk kunt u verwijderen, met een kalkoplosmiddel wat u in huis heeft eventueel.

Ik kan niet zien of de afvoer buis zelf verstopt is, misschien dat die overloopt.
 

Fiesiekus

  • #3
Uw assumptie kan correctie zijn ja, behalve dat het water daardoor slecht afgevoerd wordt. Er kan ook vuil, stof etc in het trechtertje gevallen zijn en aangekoekt omdat het wel nat is maar slechts langzaam stroomt. Kunt u er met een satéprikker o.i.d. in raggen of het vuil er uit pulken? Evt. zelf de sifon etc. demonteren, goed schoonmaken en weer terugplaatsen.

Schoonmaakazijn kan ook maar eerst de oorzaak vaststellen!
 

Xr8

  • #4
Als de inlaatcombinatie blijft lozen dan deze gewoon vervangen door een nieuwe. Zo te zien is dit gewoon een standard inlaatcombinatie van VSH, het oude type. In principe is deze uit te wisselen met elke willekeurige inlaatcombinatie verkrijgbaar bij oa bouwmarkten. Wel even kijken of het een 6 of 8 bar uitvoering is.

Succes.
 

Jma2

  • #5
Bedankt voor alle reacties. Hiermee moet ik aan de slag kunnen.

jma2
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu