Barsten in muur

Yakuza

  • #1
Beste klussers, forumlezers,

Ik heb een huis gekocht van 1964 en heb na het verwijderen van het behang ondekt dat er wel een heele hoop barsten in de muren zijn. 1 barst (de ergste) loopt van de ene kant van de kamer naar de andere is ongeveer 0.5 cm breed en is in een andere kamer op sommige punten ook zichtbaar.

Hoe kan ik en met welk product de barsten blijvend herstellen en de diepe barst opvullen? Graag wat raad. Bedankt :cry:
 

Fiesiekus

  • #2
Misschien eerst maar eens een bouwkundige naar laten kijken. Lijkt me moeilijk vanachter de PC te beoordelen maar misschien is dit een bouwkundig (ernstige) zaak en/of een (verborgen) gebrek.
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #3
Dat zelfde had ik ook toen ik ruim 10 jaar geleden het huis had gekocht.
Bij mij bleek er een constructiefout in het dak te zitten en men had veel te zware betonbalken boven de ramen gebruikt.
Maar helaas kon ik er toen niets van verhalen omdat toen de huidige regeling nog niet van toepassing was en in die tijd een huis kocht zoals hij er stond.

De vorige eigenaar had zelf ook alle barsten diverse keren geprobeerd op te lossen met allerlei prut spul, maar het baste zo weer los.

Ik heb toen eerst de dakconstructie in orde gemaakt en daarna alle barsten volledig uitgehakt.
Dwz. alle stenen die gebarsten waren heb ik er geheel uit gehaald en alle voegen die gebarsten waren ook. Daarna weer nieuwe stenen ingemetseld en de voegen weer goed gevuld.
Het was even werk maar nu jaren later is er alleen boven de trap weer een klein barstje in gesprongen maar voor de rest geen barst te zien.

Dus mijn advies zal ook zijn haal er iemand bij die er verstand van heeft en ga niet met noodoplossingen werken want dat blijft behelpen, los het meteen goed op.

suc6

Gerrit Bakker
 

Yakuza

  • #4
Heb nu de volledige bovenverdieping ontdaan van behang. Heb gemerkt dat er al enkel barsten hersteld zijn en het blijkt dat deze nog altijd dicht zijn. Ondanks jullie snelle raad en goed advies ga ik het er voorlopig toch op wagen om de barsten eerst te proberen dichten.
 

Arne

  • #5
Je kunt onderzoeken als de barst nog in beweging is of niet door op die muur langs weerskanten van de barst papiertjes te kleven die tegen elkaar zitten. Gaan de papiertjes uit elkaar na een tijd dan zit er nog beweging in en moet je de oorzaak zoeken.

Als wij barsten repareren kappen we een gat in de muur met in de breedte een 100tal cm en plaatsen we er een lenteel in, dit doen we zo een 2-3 keer over de hele hoogte van de muur/barst.
 

Fiesiekus

  • #6
Goede oplossing ongetwijfeld! Lenteel = ?
 

Ron321

Vaste Beantwoorder
  • #7
Lenteel= belgisch voor latei :wink:
 

Arne

  • #8
Inderdaad, ik dacht dat dit het mooi nederlands woord was, hier zeggen wij feitelijk een lentoo :lol:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu