Samenstelling beton in duitsland

Cornelis_01

  • #1
Kom net bij de bouwhandel vandaan hier in duitsland om beton te bestellen.
Het beton hier is anders dan in nederland alleen kan dit kwaad?

In nederland maken we beton van cement zand en grind, hier in duitsland van cement en een mix van zand en kleine steentjes met de nadruk op zand. Beinvloedt dit de stevigheid?
 

Pepjo

  • #2
Als je beton van de betoncentrale laat komen, lijkt me dat het wel snor zit.

Ik neem aan dat ook in Duitsland het beton aan bepaalde eisen en normeringen moet voldoen (de duitsers kennende misschien nog wel meer dan hier :wink: )

Het kan zijn dat je een vertaalfout hebt gemaakt en iets anders hebt besteld dan beton. Misschien een mortel voor de afwerkvloer ? Dat is inderdaad grof zand en cement.
 

Cornelis_01

  • #3
:P Ik heb het hele verhaal uitgelegd, beton is hier ook beton dus dat gaat wel goed, ik heb zelfs nog uitgelegd hoe we dat in nederland doen.

De duitse normering wijkt her en der behoorlijk af van de nederlandse, je wilt niet weten hoe de elektra hier aangelegd wordt, platte kabels op de muur gespijkerd en dan wegstucen om maar een voorbeeld te noemen.
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #4
Deutse Grundligheid. :mrgreen:

Het klopt dat daar heel anders wordt gebouwd als hier in nederland.

Zelf heb ik vroeger een hele tijd in duitsland op de bouw gewerkt, en kan je zeggen dat het in het begin zeer wennen was.

Maar over het algemeen wordt er beter gebouwd dan hier.
 

H@ns

  • #5
Zo zie je maar hoe relatief al die normering is...

Vele wegen leiden naar Rome, of je nou via Duitsland of Nederland gaat maakt niet uit zolang het doel maar hetzelfde is.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu