Cv ketel maakt herrie

A

Anonymous

Gast
  • #1
Sinds een dag of drie komt er een paar keer per dag een ongelofelijke herrie uit mijn cv systeem. Het wordt steeds frequenter. De buren klagen al.

Ik denk dat het uit mijn driewegventiel komt. Die veroorzaakt een trilling die daarna door het buizensysteem wordt versterkt tot een zware brom die je 3 huizen verder nog hoort.

Het gaat om een Vaillant ketel met een Honeywel drieweg klep.

Heeft iemand hier ervaring mee? Is de kans groot dat het de driewegklep is? Of zit de oorzaak ergens anders en trilt hij gewoon mee? Kan ik die drieweg klep afstellen? Of zelf vervangen?

Alvast bedankt.

Bert
 
A

Anonymous

Gast
  • #2
De motor van een VC8010 kan inderdaad voor herrie zorgen, maar of je dat 3 huizen verder nog hoort lijkt me stug. Als je de voorplaat eraf hebt zit de motor in het midden onder,bij reset van de ketel loopt deze om kijk en luister. Als de actuator(=motor) veel herrie maakt is vervangen over het algemeen de enige optie.

Ik heb verhalen gehoord van Vaillant monteurs die Tape! (Teflon) om het binnenwerk draaiden teneinde de herrie tegen te gaan. (Lijkt me onzinnnig).

De motor kan verwijderd worden middels een bajonet sluiting, knopje in midden onderin van motor indrukken dan kwartslag draaien en deze is los. Onder de motor zit de cartridge (Ziet er uit als een veer) als deze erg zwaar naar binnen gaat met de hand en heel langzaam naaar buiten is het raadzaam om deze ook te vervangen.

Ik denk dat je herrie klacht ook resonantie van de brander kan zijn in dat geval is het als de brander in bedrijf is en de klep niet omloopt (witte palletje op motor blijft in 1 stand staan). Dan is het een kwestie van de verbranding aanpassen (Co2 afstellen) of een lakking die niet goed afdicht.
 
A

Anonymous

Gast
  • #3
Dank je Sil, voor je snelle reactie. Het probleem doet zich voornamenlijk voor als op het digitale display een 7 staat. Dit staat in de handleiding als 'pomp naloop' te boek.

Tenminste, dat viel me de laatste paar keer op. In dat geval staat de brander uit. Ik heb net de actuator verwijderd en de cardridge getest. De laatste ziet er goed uit. De ketel is overigens iets meer dan een jaar oud. De herrie op zolder valt wel mee. Als je je hand op verschillende onderdelen houdt, voel je wel een duidelijk trilling.

Beneden in de woonkamer is het echter een enorme herrie. Blijkbaar zijn de leidingen zo aangelegd dat ze uitstekend functioneren als versterker;) Ik zet mijn geld op de motor. Ik zal een nieuwe proberen los te peuteren bij Vaillant. Het valt binnen de garantie termijn. Alleen jammer dat ik de garantie formulieren een jaar geleden niet heb opgestuurd. Dus dat wordt nog wel een beetje steggelen.

Dank, Bert
 
A

Anonymous

Gast
  • #4
Inderdaad jammer van die formulieren! Maar ik denk dat Vaillant zich er niet helemaal van af kan maken desondanks.

Klinkt inderdaad als de motor maar heb je dan geen herrie als het toestel gewoon brandt op CV.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu