Kitten novilon vloer badkamer

Snabuurs

  • #1
Onlangs hebben we de badkamer in ons huis (bouwjaar 1935) verbouwd. De oude houten planken vloer hebben we vervangen door watervast plaatmateriaal (beton was geen optie). Hier overheen ligt nu een vinyl vloer (Novilon). De wanden zijn getegeld.

Het enige wat nu nog rest is het kitten van de vloer. De vraag waarmee ik nu zit is de volgende: is het voldoende om het vinyl alleen langs de randen met de tegels (en de douchekabine) te kitten, of moet ik het vinyl ook nog op een of andere manier aan de vloer vastzetten?

Met stofzuigen kwam laatst het vinyl wat mee omhoog en ik vraag me af of dit niet ook zal gebeuren als de vloer gekit is, met alle nare gevolgen van dien (of is kit sterk genoeg om dit te voorkomen)?
 

EdP

  • #2
Ik verwacht niet dat als de randen zijn afgekit, het vinyl erg veel omhoog zal komen met stofzuigen. Om er helemaal vanaf te zijn kun je op zeg om de 30cm dotjes acrylaatkit plaatsen en daarmee de vinyllaag fixeren. Wel goed aandrukken met een plank o.i.d., anders zie je straks nog rare bulten.
 

Snabuurs

  • #3
EdP schreef:
Ik verwacht niet dat als de randen zijn afgekit, het vinyl erg veel omhoog zal komen met stofzuigen.
OK, dan ga ik het gewoon proberen. Ik ben een beetje huiverig voor het aanbrengen van kit of i.d. onder het vinyl. Met leggen zijn we er al achter gekomen dat je zelfs de allerkleinste oneffenheid nog ziet...

Bedankt!
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #4
Ik dacht dat de betreffende vloeren meestal geheel verlijmd werden in de badkamer op de ondervloer.

Tenminste dat doen de professionele mensen ook, en die walsen hem ook nog even na zodat die goed vast en vlak ligt.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu