Vloerverwarmingspomp gewoon tussen de radiatoren plaatsen

P.Rutser

  • #1
Hallo,

Misschien heeft iemand ervaring met het volgende.

Ik heb een 2 groeps vloerverwarming gekocht, nu kon ik volgens de leverancier de vloerverwarmingspomp gewoon tussen de radiatoren plaatsen, oftewel radiator vervangen door deze pompunit.
En ik wil dus de vloerverwarming gebruiken als hoofdverwarming in een extra stukje woonkamer wat we hebben bij gebouwd.

Maar wat gebeurt er als de verwarming niet aan slaat, dan wordt de vloerverwarming ook koud en blijft de pomp 24/7 rondpompen, is dit normaal?

Ik heb een Atag Blauwe Engel II, moeten hier dan nog een extra klep tussen om hem misschien apart te kunnen schakelen met een tweede thermostaat en zou ik aparte leidingen moeten trekken?

Ik kom er even niet uit ;)
 

Xr8

  • #2
Zolang er geen warmtevraag is krijgt uw vloerverwarming ook geen warmte, de vloer wordt dan dus koud.

Als je de pomp zo in de stroom hebt dan draait de boel inderdaad altijd, er zijn echter pompschakelaars in de handel, welke de pomp pas laten draaien wanneer de verdeler opwarmt. Dit scheelt in het energieverbruik.

Het zou inderdaad mogelijk zijn de vloerverwarming aan te sluiten op aparte leidingen.
 

P.Rutser

  • #3
Bedankt voor de reactie, maar ik denk dat ik hem er zo tussen ga hangen en een timer op de pomp zelf zet, aangezien m`n vrouw en ik overdag alle 2 werken, oftewel dat ie gelijk loopt met de timer v/d thermostaat op de CV.

Het enige waar ik nog over zat te denken is hem helemaal apart te schakelen zodat ie niet zo snel zal afkoelen en dus met minder moeite/energie weer warm wordt.

Groeten,
André
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #4
Dat ding dat Xr8 bedoelt heb ik ook.
Er komt een voeler op de aanvoerleiding die de pomp aanzet als de temperatuur van de aanvoer boven de 30 graden komt en schakeld weer af als deze onder de 30 graden komt.

Het voordeel is dat de pomp uitschakelt voordat alle warmte uit het cv-systeem is waardoor de vloer minder afkoelt heb je er geen schakelunit in dan zal je vloer doorgespoeld worden met koud water en je vloer dus snel weer afkoelen.

2e voordeel is dat ze vaak een keep alive functie hebben.
Deze zorgt ervoor dat als de verwarming een tijd niet gedraaid heeft de pomp even (5 minuten) per week word ingeschakeld.
Hiermee word vastzitten van de pomp voorkomen.
 

P.Rutser

  • #5
Dat klinkt wel heel aanlokkelijk, heeft 1 van jullie misschien een bestel nummer of merk/type en een idee waar ik het zou kunnen kopen ?
Dat eerste voordeel spreekt me nl wel erg aan.
 

PdeBruine

  • #6
Zoek op google even op pompschakelaar en je komt ze zo tegen.
 

Cvolieboy

Specialist Verwarming
  • #7
P. Rutser,

Als u de vloerverwarming gelijk laat lopen met de thermostaat klok zal u ontdekken dat u, wanneer u de warmte wenst dat pas krijgt als het niet meer nodig is.

Omdat vloerverwarming erg traag is , duurt het dan te lang voordat de vloer warm wordt.

Dat is de praktijk van werking van vloerverwarming, u zal dus uren van te voren de vloerverwarming al aan moeten zetten om de hoofdverwarming het werkt te laten doen en te zorgen dat alles is opgewarmd.

Wat vaak vergeten wordt is dat niet alleen de vloer warm wordt maar ook de muren, plafonds de meubels, alles neemt de warmte op tot de gewenste temperatuur is bereikt.

Omdat u een Bl Engel heeft met misschien een Brain thermostaat, is het een overweging waard de vloer WA te stoken zeker aanwezig, door simpel een buiten temperatuur opnemer te (laten) plaatsen en de regeling goed in te stellen zal de vloer warmte geven zoals u dat zou wensen.

Vr Gr en succes ermee
 

P.Rutser

  • #8
Goedemorgen,

Ik heb inderdaad een Brain thermostaat en ik heb ook een buitenvoeler.
Maar ik snap nog niet precies hoe je dat dan zou willen aansluiten en instellen. Heb je misschien meer info of een korte simpele handleiding?

Dat zou erg welkom zijn uiteraard :P
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu