Aanbouw maken

A

Anonymous

Gast
  • #1
LS,

Ik ben van plan een deel van mijn garage tot kantoor om te bouwen. Hiervoor wil ik een aanbouw aan de achterzijde van de garage plaatsen. Ongeveer 2,5 meter diep en de standaardbreedte van een garage.

Iemand tips om dit zelf te doen?
 
A

Anonymous

Gast
  • #2
Bouwvergunning aanvragen, bouwtekening laten maken.

Als je zelf aan de gang gaat zul je waarschijnlijk toch moeten laten heien, en dus de lengte van je palen moeten laten berekenen, dmv een sonderingsrapport.

Uitgraven grond afvoeren, een fundering laten storten, muren opmetselen, dak aanbrengen, enz enz. Ik heb het twee jaar geleden door een aannemer neer laten zetten en zelf alle binnen afwerking, leidingen enz zelf gedaan.

Dan kost het wel minder natuurlijk, maar alles zelf doen: nee!
 
A

Anonymous

Gast
  • #3
Of je zult moeten heien hangt af van de grondsamenstelling af. Voor vergunningen kun je terecht bij je gemeente.

Per 1 januari 2003 is een en ander veranderd dus vraag dat na. Informeer of er onder je huis geheid is. Zo ja, moet dat vrij waarschijnlijk ook onder je garage/kantoor. Dit zul je, voor zover ik weet, echt door vaklui moeten laten doen.

In hoeverre je de opbouw (vanaf de gestorte fundering) zelf kunt doen hangt van je eigen handigheid af (metselwerk / binnenblad / elektra / vloer/ verwarming).

Belangrijke tip is om ervoor te zorgen dat je in ieder geval van tevoren alles uitgedacht hebt. Maak tekeningen met daarin alle maten en bedenk hoe je het gaat construeren. Bedenk dan de bouwvolgorde en nummer dat eventueel.

Maak een bestek van de kosten zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Succes.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu