Plaatsen HR glasplaat in badkamer

Bassss

  • #1
Beste klussers,

Mogelijk heb ik (gehard/veiligheids) glas (HR++) over uit een schuifpui (verkeerde maat geleverd) van circa 900 bij 2150. Dat glas zou ik als douchewand kunnen gebruiken in de nog te bouwen badkamer. Daar komt een betonnen vloer in.

Heeft iemand een idee hoe ik de glasplaat stevig kan bevestigen? Dient uiteraard op de vloer te staan en ik heb aan een zijde een kalkzandsteen gemetselde muur. Boven het gestukte plafond zitten uiteraard balken waar ik eventueel ook bevestigingen kan maken, maar als het zonder stevig genoeg is, laat ik het plaffond liever heel.

De glasplaat is circa 15 centimeter korter dan de totale hoogte van de badkamer. Uiteraard ben ik op zoek naar een schimmelvrij oplossing.

Alvast weer bedankt!
 

Pepjo

  • #2
Simpelste manier : zoek aluminium/rvs profielen waar de glasplaat in de breedte net inpast. Die kan je dan gebruiken om aan muur/vloer te bevestigen.
Zet hier de plaat, in kit, in.

Ik denk dat je er niet aan ontkomt om ook aan de bovenkant een bevestiging aan het plafond te maken.Profielen dus rondom, en die ook gebruiken voor deze bevestiging.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu