Gipsplafond maken

Beckertje2

  • #1
Heren,

Strak plafond, gipsplaat naden vullen onderwerp komt voor mij als geroepen. Espaan bedankt voor de zeer heldere uitleg. Welke van de twee beschreven mogelijkheden is de beste.

Ik wil een strak plafond maken in onze slaapkamer en moet de gipsplaten nog kopen. Ik heb dus nog de vrije keuze, maar ik wil het zonder stukadoor doen. Het mag best wat duurder zijn en wat meer werk. Als het maar een gladde plafond wordt en ik er voor altijd zonder scheuren van af ben. De ondergrond is een betonnen systeemvloer uit liggers en broodjes.

Groet,

Harry
 

H@ns

  • #2
VK of Ak platen zijn dan te verkiezen boven de afgeronde.
Maar ze zijn wel dikker en zwaarder dus voor een plafond goed ondertengelen!
 

Espaan

  • #3
Er zijn tegenwoordig ook platen met 4 afgeschuinde kanten, speciaal voor plafonds. Volgens mij liggen die tegenwoordig ook bij de bouwmarkt.



Doe het rustig aan bij het nadenvullen. Als je dat nog niet vaak hebt gedaan zal het lastig zijn het in 1 keer strak te krijgen. Vul de naad en maak deze grotendeels vlak met de plakspaan. Dan wat laten uitharden en nabewerken met het spackmes (evt met de plakspaan).

Kijk wat het beste gaat met het spackmes. Bij mij (alleen wanden trouwens) ging het vaak het best door het spackmes recht op de muur over naad te halen. Maar wellicht is dat persoonlijk?

Succes.
 

Beckertje2

  • #4
Hans en Espaan,

Bedankt voor jullie antwoorden. Ik ga inderdaad kiezen voor de aan vier zijden afgeschuinde plaat (AK). Hans, ik vraag me wel af waarom je ook de VK plaat kaart aanbeveelt? Die heeft toch rechte kanten en hoe zou je die dan naadloos en strak willen afwerken?

Tevens nog bedankt voor het omzetten van mijn vraag naar een separaat onderwerp.
Ik wist niet dat het in dit forum ongebruikelijk is om aan te koppelen aan een bestaand onderwerp.

Groet,

Harry
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #5
Over dat aankoppelen bij een ander onderwerp staat e.e.a. in de forumregels.
 

H@ns

  • #6
Ronde kant met vezelversterkte filler :prima:

Verdiepte kant met gaasband en filler :prima: :prima:

De laatste optie krijg je net wat strakker maar vergt iets meer ervaring. Bovendien hoef je niet alle schroefgaten dicht te zetten die vallen namelijk hoofdzakelijk in die kant die toch gaat vullen :P
 

Beckertje2

  • #7
Hans bedankt voor je reactie. Ik ga voor de AK plaat. Het gaat wel lukken met het afsmeren. Ik zal er gewoon de tijd voor nemen.

Groet,

Harry
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu