Atag Blauwe Engel - knopje warmwater waterdruk te hoog

SjoerdM

  • #1
Ik heb sinds kort een nieuw huis met een Blauwe Engel 2, de ketel werkte goed, maar sinds ik de radiatoren eraf heb gehaald en de ketel weer aangezet had, heb ik een probleempje.

Als ik het CV programma aanzet werkt dit gewoon goed, maar als ik ook het knopje voor Warmwater indruk, stoppen beide programma's ermee, de druk neemt enorm toe waardoor "het brain" aangeeft waterdruk te hoog waterafvoeren, dan schakelt volgens mij het suysteem zichzelf uit , druk neemt af (met de logische opmerking van het brain waterdruk te laag waterbijvullen. Met als gevolg dat de ketel in een voor mijn gevoel eeuwig durende cyclus van ontluchten terecht komt.

Kan iemand mij een advies of een tip geven, douchen onder een koude kraan is echt niemand aan te raden! Alvast heel erg bedankt.

Oh ja de ketel was een leaseketel, en de vorige eigenaar had het contract afgekocht omdat wij dat niet wilden hebben (was 35 euro per maand ofzo).

Mvg.

Sjoerd
 

MarcoDezicht

  • #2
Het kan zijn dat je pomp vast zit.

Dit is te controleren door er een schroevendraaier tegen te houden en je oor er op te leggen en dan luisteren of de pomp draait.
Is er tevens voldoende doorstroming over de installatie.
Tot hoever is de installatie gevuld?
Is er goed ontlucht?

Kijk hier eerst even naar alstublieft.
 

W en d

  • #3
Waarschijnlijk is je waterdruk sensor vervuild of defect.
Druk sensor zit aan de linker zijkant van de warmtewisselaar en is rood of zwart van kleur. Deze is onder druk te demonteren. Je kan even kijken of het gaatje verstopt is.
 

SjoerdM

  • #4
Hij is zeker goed ontlucht, elk kraantje bij elke radiator is opengedraaid (totdat er een beetje water uitkwam). Probleem is natuurlijk tot waar je hem bij moet vullen, als de druk enorm stijgt en daarna de druk weer op 0 staat.

Zoals jullie al merken ben ik geen expert op dit gebied.

Maar ik ga dus vanavond even kijken naar het ventiel en eens luisteren of de pomp draait.

In ieder geval wat betreft voor nu hartelijk bedankt!

Sjoerd
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu