Stellen van een zonnescherm met motor

AbvdVlugt

  • #1
Wie kan mij helpen ik heb nu een jaar of zeven een zonnescherm hangen welke nog nooit goed is afgesteld.

Als het scherm ingedraaid is zit de linkerkant iets meer in de bak dan de rechter kant hoe is dit op te lossen?

Hoe kan ik ervoor zorgen dat het zonnescherm meer naar binnen rolt?

Als hij ingerold is blijft er een kier zichtbaar is dit de bedoeling of is dit ook te stellen?
Ik heb foto's maar hoe werkt dit het lukt niet om ze te plaatsen.

Alvast bedankt voor jullie reactie

Vriendelijke groet
AB
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Het plaatsen van een foto kan via een bijlage in een mail naar klusidee, zie de hoofdrubriek hiervoor, wilt u het adres van Ralf gebruiken, het andere is tijdelijk niet bruikbaar.

Email adres is verwijderd, dit is niet toegestaan, zie ook de forumregels.

Met de zoekfunctie van het forum kunt u een aantal topics lezen die over hetzelfde onderwerp gaan.
 

Luc

  • #3
Spreek je over een screen of over een zonnetent? Niet dat het zoveel uitmaakt maar een tent is iets gemakkelijker af te stellen daar je de motor ziet zitten. Welke motor heb je? Een met draaiknopjes op de motor of met drukknopjes.

Bij de draaiknopjes staat meestal een pijltje bij elk knopje wat de draairichting van de motor weergeeft.En ook een + of -. Moet de tent meer dicht moet je het knopje met de pijl naar boven(als het doek langs boven op de rol rolt) een beetje naar plus draaien, let op ,niet te veel in èèn keer bijv. 1/4 toer en dan de tent even een stukje open en dan dicht en dan bijdraaien indien nodig tot het goed is.

De drukknopjes hebben dikwijls de vorm van een pijl(goed kijken)en meestal bovenste knop om de rol naar boven te laten lopen als je er voor staat.Loopt de doek boven op de rol als je er voor staat (naar kijkt) dan moet je de bovenste knop indrukken ,het knopje zal nu een beetje dieper blijven zitten en zelf de tent dicht doen en op tijd zelf laten stoppen (anders stopt ze niet en draaid ze stuk) Is de tent goed gesloten ,zonder spanning dan het knopje terug indrukken en je zal zien dat het knopje er terug een beetje uitkomt en is de regeling goed.

Zit de voorkant een beetje scheef in de kast omdat de doek langs èèn kant wat verder is gerokken dan kan je de tent helemaal open doen en aan de kant die niet goed sluit een enkele laagjes plastiek (10cm op 2cm en 3mm dik bv.)tussen de doek zo dicht mogelijk tegen de rol te schuiven en je zal zien dat het beter wordt.

Veel uitleg voor maar een kwartiertje werk maar ja ik hoop dat je het een beetje begrijpt. En opletten met het indrukken van de knopjes want neem je het verkeerde is de tent ontregeld en moet je effe goed nadenken.
succes
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu