Wasdroger afvoer

A

Anonymous

Gast
  • #1
WIk heb een wasdroger merk clatronic type WT5010. Deze wil aansluiten op een verlengde afvoerslang. Deze slang (diameter 100mm) loopt vanaf onderkant wasdroger 3 meter vertikaal naar boven, dan 3 meter horizontaal naar buiten. Kan of mag dit???

Alvast bedankt voor jullie reactie!!
 
A

Anonymous

Gast
  • #2
Een totale afstand van 6 meter is natuurlijk wel erg lang! Omdat ik daarvan geen gebruiksaanwijzing kon vinden heb ik even die van een Zanussi droger bekeken, en daar staat: "Hoe langer de slang en hoe kouder het vertrek, hoe groter de kans is dat in de slang vocht tot water condenseert. U kunt voorkomen dat het water zich ergens in de slang verzamelt of mogelijk zelfs terug in de droger loopt: prik een gaatje (3 mm) in het laagste punt van de slang en zet of hang er een bakje onder Houd de slang zo kort mogelijk en met zo weinig mogelijk bochten. Een erg lange slang beïnvloedt de werking van de wasdroger nadelig en geeft kans op vorming van condenswater binnen de slang."
 
A

Anonymous

Gast
  • #3
Wellicht is het ook mogelijk een zgn kanaalventilator ertussen te plaatsen. Maar dan zit je met het probleem dat die niet automatisch inschakelt als de droger aan gaat. En de prijs van zo'n ventilator is stevig... Wellicht besluit je dan liever tot aanschaf van een condensdroger?
 
A

Anonymous

Gast
  • #4
Het is niet aanbevolen om een afvoerslang van meer dan 3 m te gebruiken. Bij langere afstanden is het verstandig om gladde buis van 10 cm of meer te gebruiken met zo min mogelijk bochten ertussen. Laat de laatste 3m horizontaal iets naar beneden aflopen zodat de condens UIT de pijp naar buiten loopt.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu