Doorgang maken in betonmuurtje en bank maken van rest muur

Tiktak

  • #1
Als afgrenzing van ons terras hebben we aan weerszijden een betonmuurtje. Aan de linkerkant van het terras hebben we achter het muurtje echter ook nog een stuk tuin dat we nu niet echt benutten omdat er geen vrije doorgang is vanaf het terras. Daarom willen we graag in het linkermuurtje een doorgang maken. Hiervoor moet een stuk uit het beton gezaagd worden. Dit lijkt mij specialistenwerk, klopt dat? Hoe kunnen we de onderkant netjes afwerken? Je blijft nl. altijd een betonnen rand zien.

We willen daarna van de rest van het muurtje een bank maken, waar je zowel vanaf het terras als vanaf de andere kant op kunt zitten. Nu ligt het vloerniveau van het terras 15 tot 30 cm hoger dan aan de andere kant (deze kant loopt af), dus zitten we te denken aan twee aparte houten bankjes met een rugleuning in het midden.

Welke houtsoort kunnen we het beste gebruiken en hoe bevestigen we de bankjes aan het betonmuurtje? Biedt het muurtje voldoende ondersteuning of is extra ondersteuning met poten nodig (liever niet)?
Verdere tips en adviezen van harte welkom. Alvast hartelijk bedankt :)
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Wilt u het gat mooi strak hebben dan is het beter een specialist in de arm te nemen.

De onderkant van het gat is af te werken met een natuurstenen dorpel, eventueel ook de zijkanten.

Hout voor de bankjes kan van azobé, bangkirai of robinia zijn wanneer u hardhout wilt en van red cedar of grenen bij zachter soorten, er zijn nog diverse andere houtsoorten, bij de houthandel kunnen ze daar over adviseren.

Het hangt van de dikte van het beton af of er een extra steun onder de bank moet komen, in plaats van poten is het misschien mogelijk een soort van driehoek onder de planken aan te brengen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
3

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu