Kneedbaar hout laat los

MartijnR

  • #1
Hallo,

Ik heb de tafelplanken van de picknicktafel vervangen door vurenhouten.
Ik ben begonnen met het verzinken van de schroeven en daarna 3 maal gebeitst waarna ik de schroeven heb vastgezet. Om de gaten te vullen (dus boven de schroeven) heb ik vloeibaar hout gebruikt (kleine knijptube). Dit in 2 keer gedaan en daarna geschuurd en wederom 2 maal gebeitst.

Een paar dagen later kan ik het vloeibare hout (wat nu een massief stukje is geworden) er zo uitpeuteren dus heeft het niet gehecht aan de bovenkant van de schroef/het vurenhout.
Waarom? Iemand een idee?

De tube hout ligt al jaren in de schuur (kapot gevroren?).
Ik heb getest met houtplamuur maar ook na 2 keer beitsen (het is beits voor tuinmeubelen dus niet die dikke lakachtige voor kozijnen) blijf je de witte kleur er goed doorheen zien.

Zijn er alternatieven of kan ik het beter doen?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Ik denk dat het hoofdzakelijk ligt aan het gebrek aan hechting op de beits, de omgekeerde volgorde was misschien handiger geweest.
De leeftijd van het vloeibaar hout is ook niet je van het.

Ik doe het zelf altijd voor het het beitsen met een papje van houtzaagsel en houtlijm, met een vulmiddel kan het ook, ik gebruik daarvoor een allesvuller met heel kleine korreltjes.

Met beitsen zie je ook de plekken van andere vulmiddelen.
 

H@ns

  • #3
Houtlijm met zaagsel is sterk af te raden! de houtlijm neemt geen kleur op, je kunt het niet schuren en het is niet watervast.

[voor de volgende keer] Koop een nieuwe tube "vloeibaar hout" breng die op vóór het beitsen o.i.d. en zorg dat de kleur van het vloeibaar hout de eindkleur heeft van het afgewerkte meubel. Want ook vloeibaar/kneedbaar hout neemt geen kleurstof op.
 

Torching Vark

  • #4
Het is over een hele andere boeg maar hoe diep zitten de bouten verzonken?
Is het niet net zo mooi er gewoon een dotje (transparante, bruine of zwarte) kit in de smeren?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu