wasdroger whirlpool AWZ 220 wordt niet warm

A

Anonymous

Gast
  • #1
ik heb een wasdroger Whirlpool AWZ 220 alles draai en klok loopt maar wordt niet warm dus droogt niet waar kan dit aan liggen?
waar de warme lucht langs hoort nte gaan zit een zilverkleurig ding met een groen soort dopje erop daar is bij 1 pootje het groen een beetje zwart(donkerder) en pootje zit een beetje los, kan het dat zijn?ik hoop dat u me kunt verder helpen

met vriendelijke groet Yvonne
 
A

Anonymous

Gast
  • #2
Dit is naar alle waarschijnlijkheid de oorzaak, het zijn de thermostaten die op het element met een broskleurige beugel gemonteerd zitten. vervang deze en vervang tevens de stekkertjes waarmee deze zijn aangesloten.

Succes.
 
A

Anonymous

Gast
  • #3
ik begrijp niet wat er bedoeld wordt met de thermostaten en kunnen dit ook niet zien ,kan het een sensor zijn? waar ik t al eerder over had?
 
A

Anonymous

Gast
  • #4
Haal de stekker uit het stopcontact !!! Als je de deksel en achterkant losneemt zie je in het midden aan de achterzijde het verwarmingselement zitten met twee vast gemonteerde thermostaten , vermoedelijk is dit onderdeel defect. Het Whirlpoolnr is 4812.259.28674 en kost ongeveer 55 euro. Advies, haal het element eruit en laat het even doormeten of meet het zelf terplaatste door.

Succes ermee..
 
A

Anonymous

Gast
  • #5
nog even een vraagje, er staat overal spanning op maar hoe meet ik het verwarm.element door ? ik heb een multimeter er is srtoom op het element en welke ohm stand moet ik hebben?
 
A

Anonymous

Gast
  • #6
Je moet op de pootjes van het element ongeveer 21 ohm meten op laagohmig bereik en tussen de pootjes en de randaarde(geelgroen) een oneindig hoge weerstand. Netjes hoor dat je als zo snel zover bent.

succes verder.
 
A

Anonymous

Gast
  • #7
Er is doorgemeten en hij geeft op de kleinste 21 Ohm. Kan het ook aan de sensor liggen want ik had de sensor er uit gehaald en in het dopje was er eens stukje donkerder. Op het dopje staat dit: 16 (4) 250~ I K T120 Y9285023

Nog bedankt voor jullie snelle reacties.
 
A

Anonymous

Gast
  • #8
De twee "dopjes zijn thermostaten en moeten ook doormeten, laagohmig ongeveer 0 ohm. Meet je hier een hogere waarde dan 1, dan is de thermostaat defect, deze zijn helaas niet los leverbaar en zit je dus aan het complete element vast, Whirlpoolnr 4812.259.28674 en kost ongeveer 55 euro.

Succes
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu