Afzuigkap nodig in tijdelijke keuken

Timetoka

  • #1
Hallo allemaal,

Wij beginnen binnenkort met het verbouwen van onze nieuwe woning. We gaan heel de benedenverdieping verbouwen, en gaan dus een tijdje boven wonen. We gaan gedurende de grote verbouwingen geen keuken hebben, dus moeten we daar een oplossing voor vinden. We zien het wel zitten om boven in de hoek van de kamer die we als living gaan gebruiken een microgolf enz te zetten. Ook is daar in de buurt watervoorziening, dus dat is wel handig. Nu zouden we dan ook tijdelijk zo'n elektrisch vuurtje moeten zetten (zo een alles-in-een fornuis met elektrische kookplaten en een oven).

Mijn grootste vraag hierover is wat we dan moeten doen met een eventuele afzuigkap. Ik kan me voorstellen dat het helemaal niet goed is om gewoon te koken in een ruimte zonder afzuigkap. Maar hoe doen we dat voor een tijdelijke oplossing? Ik dacht dat er voor een afzuigkap altijd een soort afvoer naar buiten nodig is, maar zijn daar ook uitzonderingen op? Heeft iemand een idee zodat we dit probleem kunnen oplossen?

En dan vroeg ik me ook nog af of zo'n elektrisch fornuis gewoon aan een bestaand stopcontact kan aangesloten worden, of dat daar een speciale aansluiting voor nodig is...

Alvast bedankt voor de reacties!!
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Koken in een ruimte zonder afzuigkap kan wel wanneer er goed geventileerd wordt, de kap is voor de afvoer van luchtjes, vocht en verbrandingsgassen.
Er zijn ook afzuigkappen zonder afvoer die de luchtjes wel verwijderen maar het vocht niet, deze werken met een koolfilter, de vochtige lucht blijft hierdoor in de ruimte wanneer er niet geventileerd wordt.
De steker kan gewoon in een willekeurig stopcontact.
 

Cvolieboy

Specialist Verwarming
  • #3
Denk om de aansluitwaarde (het gevraagde vermogen) van het electrische vuurtje, dus zo maar ja???

Waarschijnlijk zit er niet een gewone stekker aan maar een voor meerdere groepen??

Sucses ermee
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
:oops: Niet goed genoeg gelezen, sorry hiervoor, ik bedoelde voor de aansluiting de afzuigkap.

Het elektrisch fornuis moet op een aparte aansluiting, niet zomaar aansluiten op een stopcontact, laat een installateur dit doen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu