Kalkverf - waar ik op moet letten

Hobbes

  • #1
Hallo,

Binnenkort wil ik in ons nieuwbouwhuis de muren met kalkverf gaan behandelen.
Heeft er nog iemand tips waar ik op moet letten?
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Is er een bepaalde reden waarom je speciaal kalkverf wilt gebruiken in plaats van de gebruikelijke latex?
Of bedoel je juist latex?

De ouderwetse kalk geeft nogal af, is vervangen door veegvast, maar dat geeft bij overschilderen het nodige aan problemen.

Graag wat meer informatie wat de bedoeling is...
 

Mwdecor

Verfadviseur
  • #3
Kalkverf wordt hoofdzakelijk gebruikt wegens de ademende en ontsmettende eigenschappen, goed klaargemaakt volgens de regels van de kunst geeft ie niet af.
Niet toe te passen over muurverven.

Tegenwoordig heeft bijna elke toonaangevend verffabrikant een kant-en-klare kalkverf in huis. Hierbij worden meer de decoratieve eigenschappen van de kalkverf dan de eerder genoemde voordelen gepromoot.
 

Neptunes

  • #4
Ik las dat u aansprak over de decoratieve eigenschappen van een goede kalkverf.
Waar moet ik dan aan denken?
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #5
Topic kapen?

Maar goed, we gaan de door de fabrikanten gedane aanprijzingen niet overnemen hier op het forum, want dat was waar Mwdecor het over had, het promoten door de fabrikant:
Mwdecor schreef:
Hierbij worden meer de decoratieve eigenschappen van de kalkverf dan de eerder genoemde voordelen gepromoot..
Het beste is om (bijvoorbeeld) hier te kijken om te weten te komen wat fabrikanten zoal als decoratieve voordelen aanprijzen.
 

Hobbes

  • #6
Ik kies voor kalkverf vanwege het streperige en matte effect.
 

Hobbes

  • #7
Maar heeft iemand (die ervaring heeft met kalkverf) tips om het goed aan te brengen:
Waar moet ik op letten?
 

Dingena

  • #8
Tja het is en blijft een product wat voor iemand die het nog nooit heeft gedaan moeilijk mooi op te zetten is. Begin op de zolder zou ik adviseren, zo heb je de slag wel te pakken alvorens je beneden bent. :wink:

Ga naar een verfspeciaalzaak om je eens goed voor te laten lichten, hier kunnen ze je ook tips geven in het opbrengen. Tevens is het heel belangrijk om de muren eerst te behandelen (voorstrijk). Wees hier echt niet te zuinig mee, anders wordt het een drama.
 

Hobbes

  • #9
Bedankt voor de tips: ik heb ook al advies gevraagd en gelezen, maar soms heeft iemand die het volop heeft aangebracht toch nog weer andere praktische adviezen. Vandaar mijn vraag.
 

Dingena

  • #10
Dat begrijp ik, daarom verwijs ik je ook door naar een speciaalzaak. De meeste zaken proberen dit soort verven uit. Het geven van de meeste verftips is makkelijker en duidelijker als je tegenover iemand staat. Zo kunnen bewegingen enz. veel beter uitgelegd worden.

Tevens zijn een hoop tips bij dit soort verven enigszins merk afhankelijk!
De enige praktische tip die er te geven valt is het gewoon proberen op een muurtje bijv. op zolder. Neem alleen verf mee voor dat muurtje zodat als het resultaat je tegenvalt je niet met een hoop verf over zit.

Succes!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu