Enkele wcd uitbreiden naar dubbele

A

Anonymous

Gast
  • #1
Is het moeilijk of makkelijk om een enkele wcd te veranderen in een dubbele wcd?
Ik bedoel niet dat ik dat zelf zou willen doen, maar of er veel gedaan moet worden of dat er niet zo veel voor hoeft te gebeuren (draden trekken etc)
 
A

Anonymous

Gast
  • #2
Een dubbele wcd neemt in een inbouwdoos net zoveel ruimte in als een enkele. Voor opbouw moet er eerst een andere muurplaat gemonteerd worden. Er hoeven dan ook geen extra draden getrokken te worden. Bij de diverse bouwmarkten hangt dit soort materiaal allemaal bij elkaar.
 
A

Anonymous

Gast
  • #3
Bedankt voor je snelle reactie knutselsmurf!
 
A

Anonymous

Gast
  • #4
In dat geval krijg je wel een soort van opbouw. Mooier is het om twee inbouwdozen in te metselen en hier vervolgens twee enkele wcd's in te plaatsen onder 1 afdekraam. Dit omdat de wcd's tegenwoordig allemaal geaard moeten zijn. Eeen dubbele wcd ongeaard is wel plat.
 
A

Anonymous

Gast
  • #5
Twee inbouwdozen metselen ipv 1 vergt wel een hoop boorwerk, (met het daarbij horende rondstuivende gruis) omdat je niet zomaar een tweede gat kunt bijfrezen, je loopt dan risico door de bestaande leiding te gaan! Een dubbele inboudoos is een prima oplossing om in 1 doos twee wcd's te plaatsen. Vervanging door twee of meer inbouwdozen moet je alleen (laten) doen als er toch verbouwd of opnieuw behangen moet worden!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu