Verschil tussen een aardlekautomaat en een aardlekschakelaar

Sundevil

  • #1
Wat is het verschil tussen een aardlekautomaat en een aardlekschakelaar?
 

Gerrit

  • #2
Een aardlekautomaat is een combinatie van een zekeringautomaat en een aardlekschakelaar. Een aardlekschakelaar is een beveiligingsmiddel op zich en moet gevolgd worden door een zekeringautomaat.
 

Sundevil

  • #3
Dus in plaats van een aardlek gevolgd door een groep, plaats je zo'n automaat en daarmee heb je een groep met zijn eigen aardlek?

Wat is het voordeel hiervan?
 

Gerrit

  • #4
Zo is het. Voordeel is dat bij een sluiting alleen die groep uitvalt en niet 4 groepen tegelijk. Er mogen n.l. maximaal 4 groepen achter een aardlekschakelaar zitten.

Nadeel kan zijn dat wanneer het een groep is waar b.v. alleen een vriezer op zit met een kelderverlichting en nog wat kleine verbruikers die je niet dagelijks gebruikt, je niet direkt doorhebt dat de groep uit is en dat kan nadelig zijn voor de inhoud van een vriezer of koelkast.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #5
Een ander nadeel is, dat bij storingen aan o.a. witgoed niet duidelijk is, of de aardlekautomaat eruit gaat vanwege een kortsluiting of vanwege een aardlek.

Dat is bij witgoed vaak een belangrijke indicatie wat er aan de hand kan zijn bij problemen veroorzaakt door aardlek of sluiting in of bij verwarmingselementen, motoren, waterventielen etc..
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu